VIDEO "Silovatelju!" Bellinghamove riječi Greenwoodu izazvale skandal

Foto: Profimedia

VELIKU PAŽNJU španjolskih i engleskih medija te društvenih mreža izazvao je verbalni okršaj mladih engleskih zvijezda španjolskih klubova na utakmici Getafe - Real 0:2. Jude Bellingham (20), najbolji igrač i strijelac Reala, nakon duela s Masonom Greenwoodom (22) krilu domaćina dobacio je "rapist". To na engleskom jeziku znači silovatelj.

Kamera je u tom trenutku uhvatila Bellinghama i nije potrebno biti ovlašteni čitač s usana kako bi se vidjelo očito, a to je da je igrač Reala suparniku dobacio upravo spomenutu riječ. Točnije, etiketu, optužbu. Getafe je zatražio od delegata utakmice da video Bellinghamovog dobacivanja Greenwoodu, koji je postao viralan, uvrsti u izvještaj La Ligi kako bi se poduzele mjere protiv njega. 

Getafe zatražio od delegata da ovu snimku uključi u izvještaj s utakmice

Zašto je on suparniku dobacio da je silovatelj? Greenwood je do prije dvije godine bio jedna od najvećih mladih zvijezda engleskog nogometa. Dijete Manchester Uniteda koje se probilo u prvu momčad na desnom krilu, bio je predodređen i reklamiran kao jedan od temelja novog Uniteda. No, onda ga je influencerica Harriet Robson, njegova djevojka i majka njihovog djeteta, optužila, i to preko društvenih mreža, da je prema njoj nasilan, da je tuče i tjera na seks. Greenwood je uhićen te optužen za pokušaj silovanja, fizički napad i "kontrolirajuće ponašanje".  

Djevojka je Greenwooda prijavila za pokušaj silovanja i udaranje, ali je onda odustala od optužbi

Do suđenja ipak nije došlo jer su svi ključni svjedoci odustali od davanja iskaza. Javnosti još nije poznato zbog čega su to napravili i je li se Greenwood na neki način nagodio sa žrtvom. Odmah nakon toga se spominjalo da bi mu United mogao dati novu šansu, ali onda je ljetos službeno otpisan, usprkos tome što je oslobođen optužbi za silovanje i nasilje s kojima se suočavao. Zbog spomenutih razloga Greenwood nije igrao od početka 2022. do ljeta 2023. Tada je otišao na posudbu u Getafe. Tamo briljira te je ove sezone postigao šest golova i namjestio dva. 

Pročitajte više