Video - Skandal na Eurobasketu: Francuzi uvjereni da su im Grci pustili kako bi izbjegli Furiju

KOŠARKAŠ Portland Trail Blazersa i jedan od najtalentiranijih europskih igrača, 21-godišnji Nicolas Batum, šokirao je izjavama na svom blogu na portalu basketsession.com. Francuz je iskreno napisao kako je uvjeren da su im Grci pustili odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini E te kako u životu nije odigrao čudniji susret.


"Od početka mi je taj susret bio čudan, iako je u prvom poluvremenu sve bilo uobičajeno. U tim trenucima počeli smo osjećati da Grci ne igraju maksimalno, a u nastavku smo izgubili koncentraciju jer nam nije bio jasan način na koji igraju", rekao je Batum pa nastavio objašnjavati:
 
"Izgledali su kao da im se ne da igrati. Spanoulis kao da je na trenutke bio negdje drugdje, iako je zabio 16 mislim da nije igrao kako zna. Vjerujem da su željeli izbjeći Španjolce i da će u sljedećoj utakmici biti puno bolji. Nakon utakmice nitko od igrača nije se veselio, bilo je to kao da smo igrali nekakvu prijateljsku utakmicu. Nismo ni pričali o utakmici, nego se koncentrirali na četvrtfinale", završio je Batum.

Sličnog je dojma i Batumov suigrač Ali Traore, kao vjerojatno cijela francuska reprezentacija. No drugi nisu osjetili potrebu o tome pričati. Ta je utakmica zaista bila čudna, a presudio je šut De Cola iz okreta u zadnjoj sekundi za 71-69. On je time donio Francuskoj prvo mjesto i "sudar" sa Španjolskom, dok će Grci igrati protiv Turske.

Pročitajte više