Video - Spektakl na Šalati: Medvjedi slavili, Prpić žestoko tukao protivnika

DRUGA utakmica Medvjeda na Šalati svim zaljubljenicima u hokej ponudila je još jedan spektakl. Drugi put u dva dana Medveščak je morao o pobjedniku odlučivati nakon kaznenih udaraca, no srećom ovaj put su bili sretnije palice. Nakon 3:3 u regularnom dijelu, gol vrijedan nova dva boda zabio je John Hećimović.

Kao naručen je Medvjedima došao snijeg koji je počeo padati na početku treće dionice i tako upotpunio atmosferu pod vedrim nebom Šalate. Legendarno klizalište i drugi put je bilo gotovo sasvim ispunjeno, tek nekoliko stotina sjedala je ostalo prazno. Ljubitelje hokeja ni borba za europsko zlato rukometaša nije mogla zadržati prikovanim uz televizijske prijamnike.

Danas je bilo nekoliko stupnjeva toplije nego u petak, ali je navijanje u hladnoj noći još uvijek za najhrabrije. Nakon svega što smo vidjeli na Šalati, navijači Medveščaka su još jednom potvrdili da vole svoj klub.

Fanatična publika vidjela je sedam golova, odlične akcije i sjajan hokej, no glavna zvijezda večeri je Joel Prpić koji je navijačima priuštio pravu hokejašku tuču. Nakon druge trećine, obje momčadi su se počele naguravati ispred Kristanova gola, a gužva je najviše naživcirala Prpića.

202 cm visoka "Lička diva" je sa sobom povukla jednog od snažnijih igrača Vienne, Philippea Lakosa. Oba igrača su gentelmanski skinuli kacige i krenuli u otvoreni obračun na radost četiri tisuće navijača. Nije dugo trajalo, Lakos je odmah osjetio bijes Prpićevih šaka na svom tijelu i ubrzo je pao na led, nakon čega je naš hokejaš dovršio posao. Nažalost, na tučnjavu publika nije odgovorila samo skandiranjem, nego i bacanjem upaljača i sitnih predmeta na led.


U prvoj trećini nije bilo pogodaka iako je Medveščak stvorio nekoliko odličnih prilika pred Cassivijem. Početkom druge, Medveščak je golom Mikea Prpicha na asistenciju Roka Jakopiča došao u vodstvo. Ubrzo nakon toga na 1:1 izjednačuje Bouchard.

Zatim su Austrijanci ostali s dva igrača manje što je iskoristio kapetan Alan Letang i odličnim udarcem ponovo doveo Medvjede u vodstvo. Dok se jedna od isključenih igrača Vienne vraća o u igru, Bečani su ponovo preko Boucharda izjednačio.

Gosti su zatim uspjeli napraviti preokret, te su golom Rienera četiri minute prije kraja osnovnih 60 minuta poveli s 3:2. Ipak, John Hećimović uspio je izjednačiti samo 32 sekunde prije kraja, pa je utakmica opet otišla u dodatni dio.

U produžecima nije bilo golova, kao ni u penalima dok se paka nije prihvatio Hećimović i novim pogotkom donio dva boda Medveščaku,

Ovom je pobjedom Medveščak opet zasjeo na šesto mjesto na ljestvici, s 52 boda, dva više od mađarske Albe Volan koja je izgubila u Linzu sa 4:0.

Pročitajte više