Video - Srbi slave pobjedu nad "prljavim Hrvatima", Rudić poručuje: "Ništa nas neće poremetiti"

HRVATSKI su vaterpolisti u 3. kolu Europskog prvenstva doživjeli prvi poraz. Srbija je bila bolja sa 15:12. Utakmicu su Delfini prelomili već u drugoj četvrtini kada su prvi put preuzeli vodstvo koje su od tada povećavali i do četiri gola prednosti, ali do kraja su Barakude uspjele ublažiti poraz.

> Video - Prvi poraz: Srbija poljuljala ambicije europskih prvaka

Filipović i Prlainović režirali su preokret za prvo vodstvo Srbije nakon desetak minuta igre, a Vanja Udovičić je s tri gola osigurao prednost u nastavku. Hrvatska je griješila u obrani, a u napadu su propustili previše prilika, naročito s igračem više.

Hrvatski izbornik Ratko Rudić nije mogao biti zadovoljan propuštenim prilikama.

"Bili smo prenervozni i slabo koncentrirani u teškoj utakmici. Reagirali smo brzopleto, previše smo grešaka napravili u obrani, a Srbija je to iskoristila", kazao je Rudić nakon utakmice.

Junak pobjeda nad Rumunjskom i Crnom Gorom vratar Josip Pavić večeras se nije proslavio obranama, a upitno je kako će reagirati u nastavku prvenstva. Sigurno je samo da zamjene nema, jer je Rudić odlučio na Euro povesti samo jednog golmana.

Bez Dobuda na Njemačku: "Udaranje Filipovića odraz je nemoći Hrvata u bazenu"



Osim bodova, Hrvatska je izgubila i Nikšu Dobuda za sljedeću utakmicu jer je pred kraj utakmice udario Filipa Filipovića u lice.

"Idemo pobijediti Nijemce. Ništa nas neće poremetiti, pa ni izostanak Dobuda", dodao je Rudić.

Dobud se ispričao momčadi zbog svog poteza: "Ispričavam se zbog ovoga ekipi. Uopće mi to nije bila namjera."

Srpski mediji protumačili su Dobudov udarac kao namjeran te su u naslovima osuli paljbu po Hrvatskoj.
 
"Srbija potopila prljave Hrvate", piše B92, a Blic nastavlja: "Kada je već postalo poznato tko će se veseliti, oni drugi počeli su bjesniti".


Večernje novosti opisuju cijeli događaj ovim riječima: "Koliko su Hrvati bili nemoćni u bazenu najbolje se vidjelo 40 sekundi prije kraja, kada je njihov centar Nikša Dobud izgubio živce i, bez razloga, šakom preko vode udario Filipovića ispod lijevog oka. Filipović se poslije osvetio golom iz peterca za konačnih 15:12 proslavivši ga s visoko podignuta tri prsta.

"Sjajno smo se snašli u kaosu od suđenja"

Srbija je i dalje neporažena nakon tri utakmice i na korak je do osiguranja prvog mjesta u skupini koje će im donijeti izravan plasman u polufinale te dva dana odmora više.

"Zadovoljan sam. Hrvatska je veliki protivnik. Najvažnija su tri boda, ali ovaj put i gol razlika jer je naša grupa vrlo teška", rekao je srpski izbornik Dejan Udovičić koji je dobio crveni karton pred kraj treće četvrtine. "Isključen sam zasluženo, ali su i hrvatski igrači morali ranije napustiti igru".

"Sjajno smo se snašli u kaosu od suđenja. Idemo dalje", rekao je nakon pobjede Nikola Rađen, a Miloš Ćuk je dodao: "Nismo stajali ni trenutka. Borili smo se žestoko i dokazali još jednom da smo bolji od njih".

"Ozbiljno smo ušli u utakmicu i imali odličan pristup. Jako nam je važna  ova pobjeda jer nam vjerojatno omogućuje izravan prolaz u polufinale. Bilo je nekih možda malo grubljih prekršaja, ali ja bih to nazvao normalnim", rekao je centar srpske reprezentacije Duško Pjetlović.

Pročitajte više