VIDEO Srbija je osvojila svjetski naslov u basketu zahvaljujući ovom čudu

Screenshot: Twitter

SRBIJA je postala prvak svijeta u basketu nakon što je u najluđem finalu u povijesti pobijedila SAD 21:19 u Beču za šesti svjetski naslov i drugi zaredom.

Srbi su gubili najvećim dijelom utakmice, a u zadnjih par napada izveli su neviđeno čudo pred više tisuća svojih navijača u glavnom gradu Austrije. Jimmer Fredette briljirao je za Amerikance i kada je zabio za vodstvo svoje momčadi 19:15, činilo se da je sve riješeno. Ali tada se Srbija spektakularno probudila. 

Meč za svjetsku titulu zaključila je serijom 6:0. Prvo je pogodio Dejan Majstorović pa Strahinja Stojačić za dva i tako je Srbija došla do izjednačenja. Amerikanci su pokušavali doći do pobjede dvojkama, ali nisu uspjeli. Na kraju je Stojačić zabio za prvu prednost Srbije, a Mihailo Vasić je sve riješio pogotkom pod košem za veliko srpsko slavlje u Beču.

No njega ne bi bilo da se nije dogodilo čudo. Pri rezultatu 19:19 Amerikanci su imali dva uzastopna napada koja nisu iskoristili. Meč je odlučilo to što je Fredette, najbolji igrač Amerike i bivši NBA igrač, šutnuo za dva boda i pobjedu, ali je lopta nevjerojatno izašla iz obruča. Kao da ju je viša sila izbacila iz koša ili joj nije dala da prođe kroz obruč. FIBA je to ovako komentirala: "Bogovi basketa postoje i koliko vidimo, čuvaju Srbe."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SITUACIJU

Pročitajte više