VIDEO Srbin pokorio Europu pa se mučio u NBA-u. Sad je konačno i tamo zablistao

Foto: Profimedia

SRPSKI košarkaš Vasilije Micić odigrao je najbolju utakmicu NBA karijere postigavši 25 poena u pobjedi svojih Charlotte Hornetsa u Memphisu kod Grizzliesa 110:98. Imao je samo jedan promašaj iz igre (9/10), i to za tricu (5/6), uz dva pogođena slobodna bacanja, a podijelio je i osam asistencija, uz po dvije ukradene i izgubljene lopte.

Micić je 30-godišnji Srbin koji je 2021. i 2022. pokorio Europu osvojivši s Efesom dva naslova prvaka Eurolige, uz dvije titule MVP-ja Final Foura, jednu titulu MVP-ja Eurolige i jednu najboljeg strijelca najjačeg europskog natjecanja. Ove je sezone odlučio okušati se u NBA-u i otišao u Oklahoma City, koji je od 2020. držao prava na njega nakon razmjene s Philadelphijom, koja ga je draftirala još 2014. godine.

VIDEO: Arena Sport

Preporod u Hornetsima

No, u mladoj momčadi Thundera krcatoj talentiranim bekovima nije se nametnuo te ga je klub u veljači razmijenio u slabe Charlotte Hornetse, u kojima je brzo postao jedan od najboljih igrača, posebno zahvaljujući prorijeđenosti ekipe ozljedama.

Nakon što je u 30 nastupa za Thunder imao prosjeke od 5.5 poena i 3.6 asistencija, u Hornetsima ih je približno udvostručio na 11.3 poena i 6.1 asistenciju. Četiri dana ranije ostvario je prvi double-double s 12 poena i rekordnih 10 asistencija, a sad je postavio najbolji učinak karijere i u koševima.

Micić: Igram najbolje što znam, ne uspije mi svaki put

"Bio sam u ritmu, igrao sam svoju igru najbolje što znam, ne uspije mi svaki put, ali uvijek nastojim biti sve bolji. Ovo je bila dobra večer i to je sve", skromno je prokomentirao dvostruki MVP Eurolige i najstariji ovosezonski NBA rookie. "Igrali smo stilom koji mi odgovara, s puno kretanja i dodavanja, pokušavam se uklopiti."

U Thunderu je imao samo jednu dvoznamenkastu utakmicu u 30 nastupa, a u Hornetsima mu je ovo već 11. u 15 utakmica te druga s više od 20 poena.
Iako mu je razmjena oživjela NBA karijeru, ujedno mu je i skratila prvu sezonu, jer dok se Oklahoma City s prvakom Denverom bori za sam vrh Zapada, Charlotte je tek 13. na Istoku s omjerom 17-49 i nema praktički nikakve šanse niti za play-in.

Pročitajte više