Video - Srebrne orliće dočekalo 20 tisuća ljudi: Ovo je tek početak!

SREBRNI srpski košarkaši dočekani su u ponedjeljak u Beogradu kao pravi heroji. Kad su se pojavili na balkonu gradske skupštine desetak tisuća ljudi pozdravilo ih je pjesmom i ovacijama. Mladi košarkaši uživali su u dočeku i pozdravili okupljenu masu, a sve je podsjetilo na 2002. godinu kad su na isti način dočekani svjetski prvaci iz Indianapolisa, predvođeni Divcem, Bodirogom...

Slavili su Beograđani srebro i prije dolaska reprezentativaca. Dočekali su ih na aerodromu, te ih pratili ulicama na putu do gradske skupštine. Budući da je to prva medalja od osamostaljenja Srbije, po prvi put se čula srpska himna "Bože pravde". Igrači su se družili s navijačima, potpisivali i dijelili lopte i šutirali na koš postavljen pred zgradom.



Najbolji trener na prvenstvu i vjerojatno najbolji europski trener današnjice Dušan Ivković dobio je najveće ovacije, a vidno ganut zahvalio se mnoštvu na podršci.

"Neke potajne nade su postojale, no objektivno, malo tko je vjerovao. Ovaj uspjeh nas obvezuje da damo Srbiji još više. Zahvaljujem na ovoj božanstvenoj podršci najdivnijoj publici na svijetu", rekao je Ivković.

"Nakon ovog srebra sigurno da imamo veće ambicije. Mi ćemo ići opušteno, pokazali smo kako se bori za ovu zemlju", rekao je kapetan momčadi Nenad Krstić.

"Jako mi je drago što ovdje vidim ovoliko ljudi, hvala vam svima i nadam se da smo se odužili ovime", rekao je Miloš Teodosić i podigao srebrnu medalju".

S prosjekom od 22 godine srpska reprezentacija bila je najmlađa na turniru, te se tim uspjehom vratila na košarkašku kartu Europe nakon punih sedam godina. Novi član Panathinaikosa Milenko Tepić istaknuo je kako se nada da će reprezentacija nastaviti pobjednički u Turskoj na SP-u iduće godine, te nakon toga na Eurobasketu u Litvi.

"Velik je ovo uspjeh za nas, a nadam se da je ovo tek početak, da ćemo osvojiti seriju medalja", rekao je Tepić.

Pročitajte više