VIDEO Srebrni hrvatski reprezentativac zabio s više od 40 metara u novom klubu

Screenshot: Twitter

HRVATSKI nogometaš Tin Jedvaj (27) u 19. kolu prve lige Ujedinjenih Arapskih Emirata postigao je prvijenac za Al-Ain. Bivši hrvatski reprezentativac u 25. minuti doveo je svoju momčad u vodstvo protiv Al-Wahde tako što je s više od 40 metara prebacio suparničkog golmana Khalida Eisaju, koji je izašao s gol-linije.

Al-Ain je na kraju pobijedio 3:0, a preostala dva pogotka postigli su Kodjo Laba u 65. i Caio Canedo u 68. minuti. Jedvaj je u zimskom prijelaznom roku stigao u Al-Ain na posudbu iz moskovskog Lokomotiva. Al-Ain je Lokomotivi za to platio pola milijuna eura te može otkupiti hrvatskog braniča na kraju sezone. Jedvaju je ovo bio osmi nastup za Al-Ain - šest ih je odradio u prvenstvu, jedan u kupu i jedan u superkupu, koji su izgubili. 

Podsjetimo, Jedvaj je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu, iz kojeg je 2013. prešao u Romu za pet milijuna eura. Talijani su ga odmah poslali na posudbu u Leverkusen, koji je potom otkupio njegov ugovor. U sezoni 19./20. igrao je na posudbi u Augsburgu. S Hrvatskom je osvojio srebro na SP-u 2018. godine.

Pročitajte više