VIDEO Strašna ozljeda Baby Jokića. Najbolji tjedan NBA karijere završio je u kolicima

Foto: Profimedia

MLADI turski centar Alperen Sengun igrao je najbolju košarku karijere u svojoj trećoj NBA sezoni dok mu je sinoć nije prekinula zastrašujuća ozljeda, nakon koje je s parketa izveden u kolicima. Sengun je pri doskoku ozlijedio koljeno i gležanj, a tek će nakon današnjih pregleda biti jasno koliko ozbiljno, no do kraja sezone samo je još mjesec dana i nije izgledno da će se do tada vratiti.

Sengun, kojeg su američki mediji prozvali Baby Jokićem zbog sličnosti u stilu igre s dvostrukim MVP-jem iz Sombora, stradao je u zadnjoj minuta utakmice njegovog Houstona sa Sacramentom, kada je pokušao zaustaviti kontru Domantasa Sabonisa pri vodstvu Rocketsa od osam razlike.

VIDEO: Arena Sport

Parket napustio u kolicima, dvoranu na štakama

Pri doskoku je iskrenuo desno koljeno, pao i odmah se uhvatio za njega, no čini se da je istovremeno ozlijedio i gležanj. Nije mogao samostalno ustati te su ga u svlačionicu odvezli u kolicima. Dvoranu je, javljaju američki novinari, napustio na štakama.

VIDEO: Arena Sport

Rocketsi su u preostalih 39 sekundi sačuvali vodstvo i pobijedili 112:104, a ishod vjerojatno ne bi bio drukčiji ni da se Sengun nije potrudio zaustaviti Litvanca i sačuvao se od ozljede, ali suprotno uvriježenom mišljenju da se u NBA-u ne igra obrana, Turčin je svoju požrtvovnost u tom segmentu igre platio vjerojatno ranim završetkom sezone, a možda i duljim izbivanjem.

Opravdao, možda već i prerastao nadimak

Sengun je u svojoj trećoj sezoni imao prosjeke od 21.1 poena, 9.3 skoka i 5.0 asistencija, iskristalizirao se kao najbolji igrač Rocketsa, iako ga prije sezone nisu ni zamišljali kao startnog centra. Ne samo da je opravdao nadimak Baby Jokić, nego ga je s 21 godinom vjerojatno već i prerastao.

Ova ozljeda još je bolnija ako se zna da je Alpi svoje najbolje predstave pružio baš prošlog tjedna, kad je prvo protiv Victora Wembanyame i San Antonio Spursa zabio 45 poena i 16 skokova, a odmah zatim protiv LA Clippersa ostvario triple-double s 23 poena, 19 skokova i 14 asistencija, postavivši tako rekorde karijere u tri najvažnije statističke kategorije u razmaku od 24 sata.

Pročitajte više