VIDEO Suci pregledavali Duvnjakov faul. Je li trebao dobiti crveni karton?

Foto: Profimedia

HRVATSKA rukometna reprezentacija deklasirala je Španjolsku 39:29 u prvom susretu Europskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj. Momčad izbornika Gorana Perkovca tako je na fantastičan način otvorila turnir, i to protiv aktualnog europskog viceprvaka.

Je li Duvnjak trebao dobiti crveni karton?

Hrvatski rukometaši na poluvremenu su imali četiri pogotka prednosti (18:14), a s nova četiri gola u nizu furiozno su otvorili drugi dio susreta te otišli na nedostižnu prednost. Međutim, trenutak iz 36. minute mogao je barem zakomplicirati susret za Hrvatsku. Nakon što su Perkovčevi izabranici otišli na +9, Domagoj Duvnjak je na drugoj strani počinio nenamjeran, grub prekršaj nad Kauldijem Odriozolom.

@rtlhrvatska Ovo je bilo za dlaku. 👀 #vrijemejezarukomet #RTLHrvatska #EHFEuro2024 #VoyoHR ♬ original sound - RTL Hrvatska

Komentator RTL-a Filip Brkić i njegov stručni sukomentator Nikša Kaleb raspravljali su hoće li Duvnjak dobiti direktan crveni karton. Kaleb je mislio da je "riječ o običnom sudaru", dok je Brkić rekao: "Odriozola je ostao kao pokošen. Evo te ruke prema vratu, to je opasno, to je taj detalj. Delegat je odmah pozvao suce. Duvnjak kao da je svjestan što ga čeka. Mogu li iznenaditi Česi? Ipak dvije minute, dobro je."

Sudački dvojac pregledao je snimku i odlučio kako će Duvnjak dobiti dvije minute. Bila je to dobra vijest za Hrvatsku jer nije ostala bez svoje najveće zvijezde koja se u susretu sa Španjolskom fokusirala na obranu, dok je vođenje napada pripalo Ivanu Martinoviću, ujedno najboljem igraču utakmice.

Hrvatska u nedjelju s Austrijom

Hrvatskoj nakon Španjolske, najtežeg protivnika u prvoj fazi turnira, slijede ogledi s Austrijom u nedjelju u 20:30 i Rumunjskom u utorak u 18 sati. Austrija je turnir otvorila uvjerljivim 31:24 slavljem nad Rumunjima. Prva dva iz skupine prolaze u idući krug. 

Pročitajte više