VIDEO Suigrači se potukli na klupi, a to nije najgora vijest za njihovu momčad

Screenshot: ArenaSport

RIJETKO viđen fizički sukob među suigračima u NBA ligi završio je slanjem kući francuskog centra Rudyja Goberta, koji je šakom udario Kylea Andersona prije nego što su ga drugi suigrači odgurali. A to nije bio incident s najvećim posljedicama za Minnesota Timberwolvese.

Oni su posljednje večeri NBA sezone trebali pobjedu protiv New Orleansa kako bi osigurali barem osmo mjesto i gornji dio play-ina, dok ih je poraz bacao na deveto, u donji dio, koji zahtijeva da dobiju dvije umjesto jedne utakmice kako bi se plasirali u play-off. Pelicansi su pobjedom mogli čak izravno u play-off, a poraz im je donosio tek deveto mjesto.

Greške u obrani, uvrede, prijetnje i udarac

Minnesota je slavila 113:108 nakon preokreta koji je uslijedio fizičkom sukobu između suigrača. On se dogodio na time-outu u drugoj četvrtini, nakon što je Gobert, trostruki najbolji defenzivac NBA lige i skupa ljetna akvizicija Wolvesa, dvaput zaredom pogriješio u obrani, a onda nemarom uzrokovao izgubljenu loptu i laki koš protivnika.

VIDEO: Arena Sport

Na time-outu je došlo do žestoke rasprave i psovki, a Gobert je šakom zamahnuo na Andersona pogodivši ga u prsa. Suigrači su smjesta skočili i odgurali Francuza, a drugi zaustavili Andersona koji se zaletio da mu uzvrati.

VIDEO: Arena Sport

Adrian Wojnarowski javlja da su udarcu prethodile uvrede te da je Anderson Gobertu rekao: "Shut the fuck up, bitch". The Athletic dodaje da mu je Anderson i zaprijetio da će ga nokautirati.

Na poluvremenu je uprava odlučila poslati Goberta kući, a ostatak momčadi se sabrao i preokretom došao do važne pobjede, koja im je omogućila osmo mjesto, pa će u play-inu igrati u gostima kod LA Lakersa, ali im i poraz ostavlja još jednu šansu za doigravanje protiv Pelicansa ili Oklahoma City Thundera.

Gobert se već ispričao. Novinar izvukao njegov zanimljiv nedavni citat

"Bila je to emocionalna utakmica, a govorimo o dva tipa koji su među najvećim natjecateljima koje ćete vidjeti. Iskreno, događa se. Rudy će vam sam reći da je izgubio kontrolu i ispričati se, nama je već poslao poruku", rekao je za Athletic veteran Mike Conley, koji je služio kao mirotvorac u svlačionici.

Slično je prokomentirao i Anderson: "Mislim da su samo živci popustili, to je sve. Razgovarat ćemo i ići dalje, odrasli smo ljudi."

Gobert se nakon svega ispričao na Twitteru: "Emocije su me nadvladale. Nisam trebao onako reagirati, bez obzira na to što je rečeno. Ispričavam se navijačima, klubu i posebno Kyleu, kojeg volim i poštujem kao suigrača."

Novinar Star Tribunea Chris Hine dao je dodatnu pozadinu ovom incidentu, otkrivši da je nedavno, pripremajući veliku priču o Andersonu kao lideru momčadi, razgovarao s Gobertom, koji je dao zanimljiv citat:

"Kyle želi pobjeđivati i ponekad je pomalo agresivan i načinu na koji govori, ali ne shvaćam to osobno. Prihvaćam to kao nešto pozitivno jer želi da budem najbolji što mogu biti i želi da pobjeđujemo. Volim njegovu kompetitivnost, način na koji igra. To čini sve oko njega boljima, golem je dio momčadi", rekao je tada Gobert, no čini se da mu je u najvažnijoj utakmici sezone prekipjelo.

Green vratio milo za drago

U mnoštvu reakcija na ovaj incident najviše se ističe ona Draymonda Greena, zvijezde NBA prvaka Golden State Warriorsa, koji je uoči sezone na treningu udario suigrača Jordana Poolea i pobrao goleme kritike zbog toga. Gobert je tada na Twitteru napisao: "Nesigurnost je uvijek glasna". Nakon što je Francuz potegnuo na Andersona, Green je objavio poruku identičnog sadržaja.

Starter Wolvesa udario zid i slomio šaku

Timberwolvesi još nisu objavili hoće li biti dodatne kazne za Goberta i hoće li biti u sastavu u srijedu, kad igraju prvi utakmicu play-ina u Los Angelesu protiv Lakersa. No sigurno neće biti Jadena McDanielsa, koji je u potpuno odvojenom incidentu također prerano završio svoju večer, ali i sezonu.

Frustriran događajima koji su prethodili, startni krilni igrač Wolvesa na putu prema svlačionici na poluvremenu šakom je udario zid i odmah se uhvatio za nju. Ispostavilo se da ju je slomio, a kako se od Timberwolvesa ne očekuje da će dugo potrajati u postsezoni, izvjesno je da je za važnog igrača koji je postizao 12.2 poena sezona gotova.

Pročitajte više