Video: Šveđanin Jonsson uzeo Varšavu i 170 tisuća eura, hrvatski "poker pravnik" na koncu 25.

ŠVEĐANIN Jimmy Jonsson pobjednik je velikog poker turnira Unibet Opena koji se protekla tri dana održavao u poljskoj Varšavi. Jonsson je iz Hyatt hotela išetao bogatiji sa čak 654 tisuće zlota odnosno oko 170 tisuća eura nakon što je eliminirao i posljednjeg protivnika Francuza Regisa Burlota za finalnim stolom.

U posljednjoj ruci Jonsson je u ruci držao Q,10 dok je Francuz imao K,9 suited. Flop je izašao K,J,8 dajući Burlotu top par, dok je Šveđanin mogao uhvatiti skalu ukoliko bi u preostale dvije karte izašla devetka ili as. Upravo se to i dogodilo, kada se devetka pojavila na "turnu". No, Burlot je još uvijek bio u igri jer bi se mu sparivanje "boarda" na "riveru" (9 ili K) dalo full house. To se na njegovu nesreću nije dogodilo i mladi Jonsson je ostvario svoju daleko najveću poker pobjedu u karijeri.

Francuz se morao zadovoljiti s nešto manje od 105 tisuća eura dok je trećeplasiranom Norvežaninu Joachim Buchu pripalo 70-ak tisuća.

Brunović na koncu 25., voditeljski posao odradila Tatjana Pašalić

Jedini hrvatski predstavnik koji je preživio prvi dan turnira, zagrebački pravnik Branimir Brunović završio je na odličnom 25. mjestu. Ponajboljem hrvatskom pokerašu to je donijelo nagradu od 4 tisuće eura.

U posljednjoj ruci Brunović je ispao nakon tipične "coin flip" situacije u kojoj je njegov protivnik imao par dečki u ruci, dok je Brunović otišao all in sa A,K. Nažalost board mu nije pomogao i 34-godišnji pravnik se oprostio od turnira.

Treba napomenuti da je osim Brunovića, Hrvatsku u Varšavi predstavljalo još pet predstavnika koji su svi svoj nastup završili još tijekom prvog dana. Najbliži "preživljavanju" bili su mlađi brat Brunović, Borko i Makaranin Periša Bolanča. Možemo se pohvaliti i da je službena voditeljica, ali i službena komentatorica turnira, bila lijepa Zagrepčanka Tatjana Pašalić koja se i sama profesionalno bavi pokerom.

Pročitajte više