Video: Talijanski vratar primio "gol koji poništava zakone fizike"

TREĆELIGAŠKA utakmica talijanskih klubova Juve Stabije i Cavesea ostat će zauvijek zapamćena po nevjerojatnom golu kojeg je primio domaći vratar Soviero.

Gosti su svladali nogometaše Juvea s 1:0 pogotkom bočnog igrača Favasullija, koji gotovo sigurno nije namjeravao uputiti loptu u mrežu.

S najmanje 40 metara, uz lijevu aut liniju, Favasulli je odapeo nešto što je nalikovalo na loš centaršut. Lopta je isprva poprimila tako strmu uzlaznu putanju, da se većini gledatelja učinilo da ide u gol-aut. Isto je pomislio i čuvar mreže Soviero, koji je okrenuo leđa lopti i laganim korakom se šetao uzduž gol-crte.

Okrenuo se tek kad je čuo neobičan zvuk kontakta lopte s mrežom: lopta je, naime, naglo počela padati iz velike visine i odsjela u desnom donjem kutu.

"Svakako priznajem pogrešku, ali ovim su pogotkom poništeni svi zakoni fizike. Bio je to paranormalan gol", rekao je poslije utakmice nesretni vratar, kojemu je ovo bio prvi nastup u sezoni. Možda i zadnji.

Donekle slične pogotke zabili su Rumunjs Gheorghe Hagi 1994. Kolumbiji i Kölnov Danac Flemming Povlsen 1988. Borussiji iz Dortmunda, no u oba slučaja bilo je očito da ciljaju mrežu. Favasullijev je gol znatno očiglednije bio posljedica slučajnosti i - paranormalnih sila.

Totalsport

Pročitajte više