VIDEO Tatum protivnika zakačio laktom pa ostao u šoku kad su ga isključili

Foto: Profimedia

BOSTON CELTICSI potvrdili su se kao najbolja momčad Istoka i postali prvi koji su dohvatili 15 pobjeda u novoj NBA sezoni, svladavši u derbiju konferencije Philadelphia 76erse 125:119. Znatno su im posao olakšali izostanci Philadelphijina MVP-ja Joela Embiida i mlade zvijezde Tyresea Maxeya, ali i Celticsi su bili bez ljetne prinove Kristapsa Porzingisa, a i oni su u trećoj četvrtini ostali bez najboljeg igrača.

Jayson Tatum isključen je u posljednjim sekundama trećeg perioda nakon što je protestirao sucima zbog dosuđenog prekršaja u napadu i za to dobio drugu tehničku. A prekršaj mu je dosuđen jer je pogodio protivničkog igrača laktom uglavu - ne iz zle namjere nego zbog nespretnosti.

Tatum: Nisu htjeli da igram večeras

Tatum je poveo zadnji napad Celticsa u četvrtini, a dva igrača Sixersa su ga stisnula uz aut-liniju. Pokušavajući se izmigoljiti između njih, zakačio je Roberta Covingtona podlakticom po licu i pritom izgubio kontrolu nad loptom. Suci su zaustavili igru, a kad se domaći superstar pobunio, ekspresno su mu pokazali put prema klupi.

"Bio sam izuzetno iznenađen. Bilo mi je smiješno. Nisam se ljutio, nisam se bacao, ništa, nije bilo 'čarobnih riječi', psovanja... Možda nisu htjeli da igram večeras, željeli su me izbaciti", prokomentirao je Tatum, kojem je to prvo isključenje sezone.

Iako je propustio zadnju četvrtinu, Tatum je završio susret kao prvi strijelac Bostona s 21 poenom, kao i Derrick White, dok su Jaylen Brown i veteran Al Horford ubacili po 20. U odsustvu najboljih igrača Sixerse je s 26 poena predvodio Pat Beverley.

Celticsi su se pobjedom učvrstili na vrhu Istoka s omjerom 15-4, a Philadelphia je drugim uzastopnim porazom pala na 12-7 i četvrto mjesto u konferenciji, iza Orlanda i Milwaukeeja.

Wembanyama prvi put propustio utakmicu

Osim Embiidova nastupa, NBA fanovi sinoć su prvi put ostali uskraćeni gledanja francuskog Izvanzemaljca Victora Wembanyame, koji je propustio svoju prvu NBA utakmicu zbog ozljede kuka. Spursima je s njim i bez njega isto - poraz od New Orleansa 121:106 bio im je 14. u nizu te su s omjerom 3-16 najgora momčad Zapada, a samo povijesno očajni Detroit Pistonsi imaju lošiji učinak u cijeloj ligi (2-17).

Rezultati:

Orlando - Washington 130:125
Boston - Philadelphia 125:119
Dallas - Memphis 94:108
Toronto - New York 106:119
New Orleans - San Antonio 121:106
Phoenix - Denver 111:119 

Pročitajte više