Video: Taylor slomio nogu Eduardu, prijeti pauza i do godinu dana

HRVATSKI reprezentativac i nogometaš Arsenala, Eduardo da Silva, teško je ozlijeđen u susretu Birmingham City - Arsenal. Naime, nakon samo tri minute utakmice branič domaćina Martin Taylor pogibeljnim startom nasrnuo je na našeg reprezentativca, zaradivši pritom direktni crveni karton. Klupski liječnici potvrdili su tijekom poluvremena kako se radi o vanjskom prijelomu potkoljenice.

28-godišnji engleski defanzivac s tolikom je silom naletio na našeg najboljeg reprezentativca da redatelji programa Skysporta nisu htjeli prikazati sporni trenutak. Taylor je startao đonom na Eduardov lijevi gležanj, nakon čega je Dudu ostao nepomično ležati,  liječnici su mu stavili masku s kisikom na usta, a prekid je trajao gotovo 10 minuta.

Arsenalov fantazista Cesc Fabregas koji se našao najbliže mjestu događaja, ostao je šokiran i u nevjerici pogledavao prema nesretnom Eduardu.  Naš je  napadač odmah prebačen u bolnicu gdje će biti obavljene prve pretrage.  

Po prvim prognozama Eduardu prijeti pauza od gotovo osam mjeseci. Fotografije sugeriraju da se radi o vanjskom prijelomu. BBC i Sky Sports pišu kako je to kraj sezone za hrvatskog reprezentativnog igrača. Također, engleski tisak donosi kako je šokirano medicinsko osoblje moralo ispirati teren od krvi koja je ostala na mjestu Duduovog pada.

Prema prvim reakcijama naših liječnika, Dudu je izgubljen za EP. Veliki je to peh za Topnika kojeg bivši izbornik Zlatko Kranjčar nije vodio na SP 2006. godine.

Eduardov slučaj podsjeća na nesreću koju je 2006. godine u utakmici FA Cupa između Manchestera i Liverpoola doživio Alan Smith, napadač Uniteda.

Ironično, Dudu je u siječnju 2007. godine tijekom Dinamovog treninga "u škare" uhvatio svog suigrača Marijana Buljata i slomio mi fibulu lijeve noge. Buljatu je predviđen oporavak od tri mjeseca, a danas, nakon više od godinu dana, još nije vratio staru formu.

Događaj prate: Dea Redžić, Vedran Buble, Ivana Miković, Andreja Hudika, Igor Vihnanek

Pročitajte više