Video - To se rijetko čuje: Ferguson priznao da je Liverpool bio bolji i zaslužio pobjedu

U 10. KOLU Premiershipa Liverpool je na svom Anfieldu dočekao Manchester United i porazio ga s 2:0. Strijelci za Redse bili su Fernando Torres u 65. i David N'Gog u šestoj minuti sudačke nadoknade.

> Tijek utakmice

> U maršu protiv gazdi Liverpoola tek nekoliko stotina navijača

Crni oblaci koji su se nadvili nad momčadi Rafe Beniteza donekle su otklonjeni pobjedom protiv najvećeg rivala. Uoči ovog susreta nogometaši Liverpoola nanizali su četiri poraza zaredom, a eventualnim petim uzastopnim posrtanjem izjednačili bi klupski rekord. Ipak, smogli su snage i bez ozlijeđenog kapetana Stevena Gerrarda pobijedili vodeću momčad Premiershipa.

Uoči dvoboja gostujući su navijači zasuli teren loptama za plažu, rugajući se tako Liverpoolu zbog bizarnog pogotka koji je primio u prošlom kolu. Podsjetimo, Sunderland je tada slavio nakon što se lopta koju je uputio Darren Bent u mrežu odbila od lopte za plažu koja je netom prije toga doletjela s tribina. Nakon što je utakmica na Anfieldu krenula navijači Uniteda ipak više nisu imali previše razloga za zabavu.

Gerrard je utakmicu promatrao iz svečane lože, ali je zato na igrao (i to maestralno) povratnik u momčad Fernando Torres. Španjolačev nastup uoči utakmice bio je upitan, ali je ipak stisnuo zube, zaigrao i pogotkom u 65. minuti usmjerio tijek utakmice.

Yossi Benayoun sjajnim je dodavanjem pronašao Torresa koji je pobjegao Riju Ferdinandu i loptu zakucao u bliži kut za erupciju oduševljenja na Anfieldu.  Torres je tako na najbolji mogući način čestitao jubilej svome treneru, sunarodnjaku Rafaelu Benitezu koji je vodio svoju 200. utakmicu u Premier ligi. Konačnih 2:0 je nakon kontre u sučevoj nadoknadi postavio David Ngog koji je zamijenio upravo Torresa.

Dodajmo da kraj dvoboja nisu dočekala dvojica igrača. Srpski branič Manchestera Nemanja Vidić je u 89. minuti zaradio drugi žuti karton i već je u trećoj uzastopnoj utakmici protiv Liverpoola morao napustiti igru prije kraja. U sudačkoj nadoknadi drugi je žuti karton zaslužio i veznjak “redsa” Javier Mascherano.

Liverpool je na ovaj način prekinuo seriju Uniteda od čak 11 utakmica bez poraza, štoviše u tom je nizu Fergusonova momčad ubilježila čak deset pobjeda i tek jedan remi. Ujedno su Benitezovi nogometaši skinuli “crvene vragove” s prvoga mjesta Premier lige na kojem se sada ponovno nalazi Chelsea.

Ferguson: Liverpool je bio bolji i zaslužio je pobjedu
 
U derbiju 10. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je 2:0 pobjedom na Anfieldu protiv Manchester Uniteda prekinuo niz od četiri uzastopna poraza. Čak i po mišljenju menadžera aktualnih prvaka, koji nakon poraza svoje momčadi gotovo uvijek ima alibi, u potpunosti zasluženo.

"Loše smo odigrali utakmicu, pogotovo njeno prvo poluvrijeme. Nismo se snašli u ovoj atmosferi i u odlukama koje su bile protiv nas. Tu smo trebali biti bolji, imamo dovoljno iskustva za takvo što. U drugom smo dijelu popravili svoju igru, ali jedan ili dva previda uzrokovali su naš poraz", dotaknuo se Sir Alex Ferguson sudaca utakmice, ali i dodao:

"Sve u svemu Liverpool je danas bio bolja momčad, stvorili su više prilika i nemam se pravo žaliti na ishod utakmice. Bili su bolji i zaslužili su pobjedu".

Premier liga, 10. kolo:

Liverpool – Manchester United 2:0 (Torres 65, Ngog 90+6)

Redoslijed: 1. Chelsea 24, 2. Manchester United 22, 3. Tottenham 19, 4. Arsenal 18 (-2), 5. Liverpool 18, 6. Manchester City 18 (-2)...

Pročitajte više