VIDEO Toulouse deklasirao suparnika za povijesnu titulu u francuskom kupu

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Toulousea pobjednici su francuskog kupa za ovu sezonu. Oni su u finalu natjecanja s 5:1 bili bolji od branitelja naslova Nantesa te su tako, nakon tri osvojena naslova u Ligue 2, stigli i do najvećeg trofeja u 60-ak godina kluba. Toulouseu je to drugi naslov u povijesti nakon 1957. kada su igrali u crveno-bijelom dresu kluba koji je nestao 1967., a 1970. bio ponovno utemeljen  

Sve je u finalu bilo gotovo već u prvom poluvremenu, točnije već do 31. minute kad je na Stade de Franceu već bilo 4:0 za kasnije pobjednike. Za sjajan ulazak Toulousea u utakmici pobrinuo se Logan Costa golovima iz 4. i 10. minute, a potom je Thijs Dallinga u 23. i 31. povisio na četiri razlike. Ludovic Bias zabio je u 41. minuti za smanjenje prednosti, no već četiri minute kasnije opet je bilo četiri razlike za Toulouse. Strijelac je bio Zakaria Aboukhlal.

PSG ostaje rekorder

Toulouse je u 16-ini finala s 2:0 bio bolji od Ajaccia, potom je u osmini finala svladao Reims 3:1, a u četvrtfinalu Rodez 6:1. Za mjesto u finalu borio se protiv Annecyja i izborio ga pobjedom 2:1. U finalu je pred 78.000 ljudi ponovno bio uvjerljiv..

Prvi favorit natjecanja Paris Saint-Germain ispao je u osmini finala protiv Marseillea. Pariški klub je rekorder s 14 pobjeda u kup natjecanju. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE

Pročitajte više