Video - Trener hrvatskog borca o Džakićevom pljuvanju: "Mi smo sportaši, a ne vojnici"

KAO što se i očekivalo, četvrti dan nakon što je održana priredba Tesla Fighting Championship 2 tema o ponašanju Dušana Džakića nad onesviještenim borcem zagrebačkog ECT-a Ivicom Džebićem i dalje je vrlo aktualna.

> Video: Srpski borac izbačen iz Tesle nakon što je u kavezu izvrijeđao i pljunuo Hrvata Ivicu Džebića

Sam Džebić zasad se još uvijek nije oglasio o cijeloj situaciji, no zato to nije propustio učiniti njegov trener Krešimir Merčep.

“Zahvalio bih se organizatorima što su nas pozvali, i nadam se pozivu i iduće godine. Zadovoljan sam s organizacijom priredbe, sve je bilo super. Zadovoljan sam i s mečevima naših boraca, Ivice Džebića i Ivana Smolčića. Jedino nisam zadovoljan sa rezultatima. Ivica se pripremao za Rajačića, ali se Rajačić ozljedio te ga je zamjenio Dušan Džakić. Što se tiče Ivice on je pravi sportaš-samuraj. Ako netko šuti i radi onda je to Ivica. Ove priče s kemijom su čiste laži. Da se Ivica koristi takvim sredstvima ne bi ovako izgledao. Mislim da je to jasno svima koji su u bilo kakvom sportu.”

“Ivica nikada nije prozivao Dušana, jer na kraju nije ni znao s kim će se boriti. Ono što je meni najvažnije je to da mi Ivica večeras dolazi na trening i da nastavljamo raditi. Ivica će se ubuduće boriti isključivo do 70 kg. Džakiću iskreno čestitam na pobjedi, a njegovo ponašanje nakon meča neću komentirati, bez obzira da li je pljuvanja bilo ili ne. Bit će mi žao ako se zaista neće više boriti u dobrim organizacijama, jer bi mi bilo veliko zadovoljstvo ponovno nekog svog borca pripremati za meč protiv Dušana. Poručio bih svima s obje strane da se suzdrže od nacionalističkih izjava, jer mi smo sportaši, a ne vojnici”, stav je Merčepa.

Osvrnuo se ECT-ov trener na Facebooku i na drugog svog borca koji se u subotu borio u Beogradu. “Smolčić je definitivno ime koje dolazi. Dečko je ispravan, pun volje i motiva. Za ovaj meč su mnogi prognozirali da će trajati najviše minutu i pol, i da je sve preko toga veliki uspjeh za Smolčića. Neki su rekli da će ga Josif istraumatizirati za cijeli zivot. Međutim, Smolčić je taj meč izgubio na sudačku odluku, bez ogrebotine na licu. Josif je puno iskusniji i dominirao je čitav meč, dok Smolčić ni u jednom trenutku nije psihički posustao ili izgubio motiv. Velike čestitke za ova dva prava i velika sportaša.”

Pročitajte više