Video - Turina: Za Dinamo uvijek dajem najbolje od sebe

IVAN TURINA u siječnju se na posudbu iz Lech Poznana vratio u Dinamo, gdje je od 2000. na ovamo ukupno proveo pet sezona. Franciszek Smuda je nakon dolaska na mjesto trenera poljske momčadi Turini poručio da na njega ne računa jer se nakon neplasmana u neku od skupina Europske lige Lechov budžet prepolovio, a klub iz Poznana nije htio plaćati Turinu dvostruko više od dvojice vratara koji imaju prednost na golu.

Tako je krajem rujna Turina izjavljivao kako bi se volio vratiti u Maksimir, gdje su imali velikih problema s vratarima. Ivan Kelava već je bio na posudbi u Lokomotivi kad se ozlijedio Filip Lončarić koji je usred jesenskog dijela sezone čvrsto prigrabio Dinamovu jedinicu, pa je knjiga spala samo na jedno ime - Tomu Butinu. Njegovi signali da bi se rado vratio u Zagreb naišli su na plodno tlo, kako nam je i sam priznao, poslije samo pet minuta razgovora sa Zdravkom Mamićem.

"Nakon dugo vremena branio sam za Dinamo i jako sam sretan, a posebno me veseli činjenica da nisam primio pogodak u tih 55 minuta koliko sam proveo na golu", rekao nam je Turina netom poslije prijateljske utakmice između Dinama i Hrvatskog dragovoljca, odigrane u čast pokojnog predsjednika sigetskog kluba - Stjepana Spajića.

"Bitno je da smo se okupili danas ovdje i da smo pobijedili. Bilo je teško, igrali smo u kombiniranom sastavu, imali smo jutro uoči utakmice naporan trening, ali dobro smo odradili susret s Dragovoljcem. Bila je to jedna čvrsta utakmica, bez puno šansi, u kojoj se vidjelo da prevladava umor, ali sve u svemu, zadovoljan sam našom partijom", kazao je Turina posebno pohvalivši one najmlađe kojima je Kruno Jurčić dao prigodu:

"Fasciniram sam tim našim klincima. Oni su ujutro svi igrali za juniore protiv Intera, a onda su pružili vrlo dobru partiju i u seniorskoj konkurenciji. Dalibor Pandža je, primjerice, Zaprešićanima zabio pogodak odluke, a presudio je i Dragovoljcu. U svakom slučaju pokazali su da Dinamo ne mora strahovati za budućnost."

Modri u subotu u Rijeci igraju najzanimljiviju utakmicu 23. kola HNL-a, četiri dana prije ogleda s Hajdukom na Poljudu: "Dvoboj s Rijekom bit će jako bitan - možda nam bodovi i nisu od životne važnosti s obzirom na komfornu situaciju u prvenstvu, ali bilo bi odlično kad bismo pobijedili i tako dodatno poboljšali atmosferu u ekipi pred odlazak u Split", priča Turina koji će na Poljudu svoju šansu čekati s klupe. Takva mu je sudbina još od dolaska u Dinamo u kojem se nada da će braniti u idućoj sezoni, ali ne kao posuđeni igrač:

"Na svakom treningu dajem sve od sebe jer volim ovaj klub, maksimalno sam koncentriran na svoj rad i siguran sam da će i moje vrijeme doći. Nakon završetka sezone sjest ću s Upravom Dinama i pokušati naći zajednički jezik. Što se mene tiče, neće biti nikakvih problema, lako ćemo se dogovoriti ukoliko me budu htjeli."

Pročitajte više