VIDEO U Dinamu je sjedio na klupi. Sad je zabio prvi gol za Brazil

Foto: Profimedia

BRAZIL i Venezuela odigrali su 1:1 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. Gabriel je doveo Brazilce u vodstvo u 50. minuti, a Eduard Bello je u 85. postavio konačan rezultat. Gabrielu Magalhaesu (25) to je bio treći nastup za reprezentaciju i prvi gol.

Neymar je početkom drugog poluvremena izveo korner s desne strane. Gabriel se u sredini kaznenog prostora izborio za poziciju te glavom pogodio i svladao gostujućeg golmana Rafaela Roma. Argentina je vodeća s maksimalnih devet bodova. Brazil je prati s dva boda manje.

Gabriel je bivši igrač Dinama i aktualna zvijezda Arsenala

Gabriel je branič Arsenala, čija je vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 55 milijuna eura. Kao prvotimac ove sezone je za momčad trenera Mikela Artete upisao 11 nastupa. Riječ je o bivšem dinamovcu. Na Maksimiru je početkom 2018. godine stigao na posudbu iz Lillea. Sjedio je uglavnom na klupi, zaigrao je samo jednom za prvu momčad te deset puta za drugu Dinamovu momčad u drugoj ligi. 

Dinamo nije otkupio Gabrielov ugovor pa se on vratio u Lille, gdje je postao hit igrač francuskog prvenstva. Lille ga je prije tri godine prodao Arsenalu za 26 milijuna eura. Za londonski klub ukupno je odigrao 129 utakmica i zabio 11 golova.

Pročitajte više