Video - U sjajnoj utakmici u Teatru snova United u nadoknadi iščupao bod protiv CSKA


NOGOMETAŠI moskovskog CSKA umalo su odnijeli puni plijen s Old Trafforda. U lijepoj i otvorenoj utakmici Manchester je triput sustizao prednost i na kraju uspio golom Valencije u drugoj minuti sudačke nadoknade.

U veličanstvenoj utakmici gosti su bili posebno nadahnuti, te zasluženo uzeli bod gdje su se i sami najmanje nadali. Počelo je prilikama s obje strane, a sjajnim golom Džagojeva CSKA je poveo u 25. minuti. Ruski ofenzivni igrač pogodio je ljevicom iz praktički nemoguće pozicije, a to kao da je dalo dodatni poticaj cijeloj momčadi. Ipak, Manchester je izjednačio pet minuta kasnije. Nakon punih pet sezona u Ligi prvaka zabio je Michael Owen na sjajnu asistenciju Nanija.

Nije to obeshrabrilo hrabru rusku momčad. Golom srpskog reprezentativca Milan Krasića ponovno su poveli nakon samo jedne minute. Manchester je unatoč primljenim golovima u prvom dijelu uvijek bio opasan, a lijepa i otvorena utakmica nastavila se istim tempom u drugom poluvremenu. 

CSKA je od bio u sedmom nebu od 47. minute kad se Berezutski lako oslobodio Machede i u padu zabio za 3:1. Uspijevao je CSKA odolijevati u nastavku, pokušavali su povisiti iz kontri, a šest minuta prije kraja Scholes je ponovno otvorio utakmicu golom glavom nakon slobodnog udarca Nevillea. Činilo se da će Rusi usprkos tom golu odnijeti bodove u Moskvu, a tada je sve okrenuo miljenik Alexa Fergusona Antonio Valencia.

U drugoj minuti sudačke nadoknade zapucao je s ruba šesnaesterca, pogodio Šenkova, lopta je prevarila Akinfejeva i odsjela u mreži. U samo šest minuta Manchester je tako teškom mukom izborio bod koji im je dovoljan za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Remi je na kraju najpošteniji ishod zaista sjajne utakmice u Teatru snova.

Dijamant stavio "točku na i" lake pobjede Vukova kod BešiktašaWolfsburg je u Istanbulu na krilima bosansko-hercegovačkih reprezentativaca došao do vrijedne pobjede protiv Beşiktaşa (3-0) u nastojanju da se pridruži Manchesteru u osmini finala. Zvjezdan Misimović je u 14. minuti pogodio preciznim udarcem lijevom nogom s otprilike 27, 28 metara.

Njemački je prvak Turke konačno slomio u posljednjih deset minuta. Najprije je u 80. minuti Misimović dugačkom loptom pronašao Edina Džeku, ali je njegov udarac obranio Hakan Arikan. Međutim, lopta se odbila do Christiana Gentnera koji je bio precizan s vrha šesnaesterca. Što mu nije uspjelo tada, Džeki je za rukom pošlo sedam minuta kasnije kada ga je ponovno briljantno proigrao sunarodnjak.

Liga prvaka, skupina B, 4. kolo:

Manchester United – CSKA 3:3 (Owen 29, Scholes 84, Valencia 90+2 / Džagojev 25, Krasić 31, Berezucki 47)
Beşiktaş – Wolfsburg 0:3 (Misimović 14, Gentner 80, Džeko 87)

Ljestvica:
1. Manchester United 4 3 1 0 7-4 10
2. Wolfsburg 4 2 1 1 7-3 7
3. CSKA 4 1 1 2 6-8 4
4. Beşiktaş 4 0 1 3 1-6 1

Pročitajte više