Video - ultimate fight na rukometnoj utakmici Pipo-Medveščak: Umalo su nam ubili igrača!

RUKOMETNI klub Pipo IPC podignut će kaznenu prijavu protiv igrača Medveščaka Ivana Kneževića zbog udarca šakom u trbuh igrača Danijela Mesarića.

"Rukometni ultimate fight" mogao bi glasiti naslov ovog videa u kojem je snimka udaranja igrača Pipo IPC-a Danijela Mesarića. Radi se o utakmici polufinala Hrvatskog rukometnog kupa između Medveščaka i čakovečkog Pipa IPC.

Naime, kao što se na snimci može zorno vidjeti, igrač Medveščaka Ivan Knežević je namjerno udario šakom u pleksus igrača Pipa Danijela Mesarića. Za to je od sudačkog para Gubica/Milošević dobio samo dvije minute isključenja iako je sasvim razvidno da je trebao dobiti isključujući crveni karton te sankcije zbog nesportskog ponašanja.

Željko Kavran, predsjednik čakovečkog kluba je ogorčen. Smatra da su suci dopustili divljačku igru Medveščaka i poručuje: Idemo na sud te ćemo tražiti zaštitu od Međunarodne rukometne federacije!

"Ovo udaranje je trebala biti diskvalifikacija i Medeveščak je trebao nastaviti s igračem manje do kraja utakmice. Taj Knežević je i dalje udarao, jednog je igrača do kraja susreta još pogodio u glavu. To je sve bilo uz blagoslov međunarodnih sudaca Gubice i Miloševića koji su nas puno puto oštetili. Oni su najobičnjiji plaćenici".

Kako je moguće da je dobio samo dvije minute, suci su sve vidjeli.

"Ne znam zašto se to radi, da li je to usmjereno protiv mene ili protiv nekoga drugog iz našeg kluba. Ovo je masakr nad jednom jadnom ekipom. I pazite reakcije iz Medveščaka. Nisu nas nazvali niti se ispričali. Taj njihov Knežević je i sportski direktor, pa kakav je to klub? On čak izjavi da našeg igrača Mesarića nije niti taknuo. Eto vi ste novinar pa procijenite je li tako bilo".

Podižete kaznenu prijavu?

"Da je naš igrač dobio udarac u slezenu tom snagom mogao je umrijeti na terenu. Podižemo kaznenu prijavu prema državnom odvjetništvu. Isto tako, poslat ćemo dužu verziju snimke europskoj i svjetskoj rukometnoj federaciji. Takvi ljudi ne smiju biti na terenu. Ima puno materijala s te utakmice koji je išao na našu štetu. Zaštitit ćemo naš klub. Ovdje u Međimurju je općenarodni ustanak. Mi se ne borimo sada za rezultat, nego za pravdu. Obratili smo se i HOO-u i ministru Primorcu i zaštiti ćemo naš klub", zaključuje Željko Kavran u razgovoru za Index.

M.Š.
Foto: Screenshot

Pročitajte više