Video - Uspješna proba za Hrvatsku: Englezi na Wembleyju svladali Slovence

ENGLESKA je u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije na Wembleyju slavila sa 2:1. Domaćine je u vodstvo u 31. minuti doveo Franck Lampard iz nepostojećeg kaznenog udarca. Na 2:0 povisio je Jermaine Defoe odmjerenim udarcem s šesnaestak metara u 63. minuti, da bi pet minuta prije kraja

Capellovu 13. pobjedu u 17 utakmica na klupi Engleske na Wembleyu je pratilo 67.232 gledatelja. Uz 13 pobjeda, Capello je upisao dva remija i dva poraza, sve u prijateljskim dvobojima.

Njegovi su izabranici protiv Slovenije dominirali, ali i gledali ne trošiti se imalo preko mjere. Poveli su golom Franka Lamparda iz penala u 31. minuti. Kazneni je udarac na Rooneyju skrivio Boštjan Cesar, nekad igrač zagrebačkog Dinama. Zbog oštrine prekršaja zaradio je žuti karton, dok je zbog ozljede morao napustiti travnjak.

Na 2:0 u 63. je minuti povisio Jermain Defoe nakon što je kombinirao sa suigračem iz Tottenhama Aaronom Lennonom. Zabio je s 18 metara, udarcem s mjesta.

Za Slovence je smanjio napadač belgijskog Genta Zlatan Ljubijankič u 85. minuti. Lijepo mu je, nakon solo akcije po lijevom krilu, asistirao lijevi bočni branič rumunjske Politehnice iz Iasija Andrej Pečnik.

Englezi su dominirali u posjedu lopte (62%) i u udarcima prema golu (18-6). Samo tri od 18 njihovih udaraca išla su, međutim, u okvir vratiju.

Capello je odmah na poluvremenu napravio četiri izmejene ostavivši na klupi glavne vezne igrače Lamparda i Gerrarda.

Engleska: Green, Cole, Terry, Upson, Johnson, Barry, Lampard, Gerrard, Wright-Phillips, Rooney, Heskey

Slovenija: Handanovič, Jokič, Cesar, Suler, Brečko, Koren, Kirm, Radosavljevič, Dedič, Novakovič, Birša

Prvo poluvrijeme:

Prvu veliku prilku imali su Slovenci u 6. minuti. Novakovič je nakon asistencije Dediča već zaobišao engleskog vratara i praktički ispred sebe imao praznu mrežu. No, na njegovu žalost pucao je malo preko gola smrznuvši prepuni Wembley.

21. minutu čekali smo na pravu priliku Engleza koji se u dosadašnjem dijelu utakmice i nisu nešto istaknuli. Rooney je prevario nekoliko slovenskih braniča na lijevoj stani kaznenog prostora, no nije uspio zabiti. Lopta je otišla preko grede. Odmah sljedeći napad, novi pokušaj sve boljih Engleza...Terry je pogodio prečku. Ostaje 0:0 na polovici prvog dijela.

Gol za Englesku! Englezi su poveli iako nisu zaslužili. Sudac je jedan kontakt Rooneyja i Cesara okarakterizirao u korist domaćina i dosudio kazneni udarac iako je bilo sasvim vidljivo da je engleski napadač bio taj koji je napravio prekršaj. Lampard je bio siguran izvođač i Englezi od 31. minute vode 1:0. Loša vijest za Slovence je i ta da se Cesar ozlijedio i nije sasvim jasno hoće li moći nastaviti.

Domaćin je ohrabren golom zaigrao puno bolje u nastavku, a demoralizirani Slovenci se posljednjih minuta uglavnom brane. Veliku priliku u 36. minuti imao je Wayne Rooney pogodivši stativu sa samo dva metra. Umjetnost je promašiti to što je on uspio promašiti...

Posljednje su sekunde prvog dijela koji će, čini se, završiti s minimalnim vodstvom za Engleze. Prognoza se ispunila i sudac je dosudio kraj.

Drugo poluvrijeme:

Capello je na poluvremenu napravio nekoliko promjena. Dedfoe je ušao umjesto Heskeyja, Carrick umjesto Lamparda, Lennon je zamijenio Wrighta-Phillipsa, a Milner Gerrarda.

Kod Slovenaca je Mavrič još u prvom dijelu zamijenio Cesara, a izbornik Kek se u 55. minuti odlučio za zamjenu Novakovič - Ljubijankič.

Do 55 . minute nema nekih izglednijih prilika ili zanimljivijih situacija na Wembleyju. Utakmica se malo razvodnila.

Gol za Englesku! Englezi od 63. minute vode 2:0. Defoe je krasnim i vrlo odmjerenim udarcem s šesnaestak metara matirao slovenskog vratara koji nije očekivao udarac pa je doslovno ostao nepomičan samo promatrajući kako lopta ulazi u mrežu.

Slovenci su u međuvremenu napravili još dvije izmjene. Biršu je zamijenio Komač, a Pečnik Dediča.

Gol za Sloveniju! I Slovenija je dočekala svojih pet minuta na Wembleyju.

Pročitajte više