Video: Varaždinci nastavljaju europski san, odigrali 2:2 protiv Dinama iz Bukurešta

VARAŽDIN nastavlja s odličnim rezultatima u Europi. Na gostovanju kod Dinama iz Bukurešta, Varaždinci su odigrali 2:2, te tako drastično povećali šanse za prolaz u 4. pretkolo Europske lige.

Utakmica s puno preokreta, dinamike i požrtvovnosti, započela je katastrofalno za Varaždince. Nakon samo šest minuta utakmice igrači su se vraćali na centar. Dinamovci su krenuli agresivno u utakmicu što im se odmah isplatilo. Alexov ubačaj s desne strane, pogađa u kaznenom prostoru Adama Sučeca koji, nespretno, posprema loptu u vlastiti gol za vodstvo Dinama 1:0.

Da stvari budu još gore po Varaždinu, Samir Toplak je poslije primljenog gola morao raditi zamjenu, pošto se u duelu sa Alexeom ozlijedio Karlo Šimek. No, ovdje nije bio kraj patnji Varaždinaca. Već u 15. minuti prekrasnim škaricama, Cosmin Moti, povećava vodstvo Dinama na 2:0.

Rumunji su u tom trenutku bili puno bolji. Stisli su Varaždince unutar 20 metara i nisu dopustili gostima da pređu centar. Nakon što su se junački obranili, Varaždinci su u jednoj mini akciji postigli pogodak. Pokretač akcije bio je Vugrinec, koji već godinama proživljava drugu nogometnu mladost. On je dodao loptu za Golubara, koji pronalazi usamljenog Sačera, a isti izbija pred gol Dinama i smanjuje vodstvo domaćih na 2:1.

Golom Sačera, Rumunji su ostali šokirani. Varaždinci su odahnuli, i odmah naplatili promašaje Dinamovih napadača. Isti igrač koji je povećao vodstvo Rumunja, Moti, pred kraj prvog poluvremena ruši Glavinu, na 20 metara od gola Balgradeana. Slobodni udarac je izveo kapetan, Davor Vugrinec, koji je silovitim i preciznim udarcem pogodio mrežu Dinama za izjednačenje, te je sa izjednačenjem odveo svoju momčad na zasluženi predah. Nogometaše Dinama su navijači "počastili" salvom zvižduka, dok su s nevjericom odlazili u svlačionicu.

Nakon predaha, Dinamovci su nastavili opsadu pred Krklecovim vratima. Domaći su imali čak tri kornera u prvih pet minuta drugog poluvremena. Najveću šansu za pogodak je imao Torje, koji je nakon kornera pogodio vratnicu. I onda, u 61. minuti, šok i nevjerica na klupi i među igračima Varaždina. Nakon što je Sušac uklizao Torjeu i izbio mu loptu, Rumunj je pao u kaznenom prostoru, a glavni sudac utakmice Cipranin, Leontios Trattou, pokazao je na bijelu točku.

Jedanaesterac je izveo Danciulescu, no mladi se vratar Varaždina nije dao prevariti. Denis Krklec odličnom je reakcijom obranio jedanaesterac, i tako sačuvao teško stečeni rezultat. Do kraja utakmice Dinamovci su prijetili sa svih strana, ali nesavladivi Krklec i požrtvovna obrana Varaždina odbijali su sve pokušaje nervoznih Rumunja, koje je publika “nagradila“ ranim odlaskom sa stadiona.

Valja istaknuti kako su Varaždinci, koji nisu primili plaću od prošle godine, ovim rezultatom povećali svoje izglede za prolazak u 4. pretkolo Europske lige. Na krilima fantastičnih mladih igrača, Glavine, Krkleca, Sačera, predvođeni kapetanom Davorom Vugrincem, nogometaši Varaždina još uvijek žive svoji europski san. Uzvratna je utakmica u Varaždinu 4. kolovoza, s početkom u 17 sati.

: Bălgrădean, Diabaté, Koné, Munteanu, Niculae, Alexe, Scarlatache, Torje, Dănciulescu, Rus, Moţi

: Krklec, Brlečić, Aganović, Sačer, Šimek, Tkalčić, Glavina, Sušac, Golubar, Gluhak, Vugrinec

Pročitajte više