Video: Vlašić preskočila drugu najvišu visinu svih vremena

BLANKA VLAŠIĆ je na zagrebačkom je atletskom mitingu, popularnom "Hanžeku" postavila drugi najbolji rezultat svih vremena preskočivši 2.08 metara.

Ne treba posebno naglašavati da je svu ostalu konkurenciju ostavila daleko iza sebe. Ljestvicu je podigla i na 2.10, no za rušenje sad već mitskog rekorda Stefke Kostadinove nije bilo snage, niti koncentracije iako je bila vrlo blizu. Vlašić je zaključno s hrvatskim rekordom (208) sve prepreke skakala iz prvog pokušaja. Zagrijavanje je krenulo sa 190 i 194 centimetra.

Potom je lakoćom otišla i preko 200 i 205 centimetra, a potpuno je razgalila publiku sjajnim skokom preko 208 centimetara. Drugo mjesto je, pak, osvojila Ruskinja Ana Čičerova s preskočenih 194 centimetra.

"Već dugo osjećam da imam veliku visinu"

"Već dugo osjećam da imam vrlo velik skok u svojim nogama. Čekala sam da mi se dogodi i evo danas je to bilo to. U Berlinu se tresla letvica i na 2.04, skokovi nisu bili kvalitetni jer je nervoza uzela svoje. U Zuerichu sam bila emotivno prazna. Danas je sve bilo savršeno, od osjećaja pa do tehnike. Ja sam ciljala 2.05, ali ovo je još bolje. Nisam ovo očekivala", rekla je Vlašić nakon skoka za HRT dodavši:

"Publika je u Zagrebu bila tradicionalno odlična. Još nisam svjesna što sam napravila, trebaju se emocije malo sleći. Bit će dobro. Malo je do kraja sezone. Treba uživati u ovom trenutku i ne razmišljati što će biti kasnije."

Ništa manje sretan nije bio niti Blankin otac i trener Joško Vlašić koji ipak žali da u Zagrebu nije postavljen i svjetski rekord.

"Volio bih da je 2 centimetra više, ali i ovo je odličan rezultat. To ćemo ostaviti za neki drugi miting. Bila je dilema što skakati, ona je htjela skakati ovu visinu, a ja da odmah ide na 2.10", rekao je Vlašić za tv kamere dodavši:

"Danas je napravila hrvatski rekord i najbolji rezultat sezone. 2.10 ima već neko vrijeme, puno je napredovala i sada joj treba samo jedan dobar skok."

Pročitajte više