Video: Vukojević zabio za Dinamo koji je prvi polufinalist Kupa Uefa!

NOGOMETAŠI Dinama iz Kijeva prvi su izborili plasman u polufinale Kupa Uefa. U uzvratnom su dvoboju četvrtfinala na stadionu Valerij Lobanovski uvjerljivo slavili protiv PSG-a 3:0.

Nakon što je prije tjedan dana na Parku prinčeva izborio 0:0, Dinamu je bilo kakva pobjeda bila dovoljna za plasman u polufinale.

Gostujuću mrežu prvi je načeo Ismaël Bangoura preciznim udarcem s nekih 18 metara u lijevi donji kut nemoćnog vratara Mickaëla Landreaua. Na 2:0 Dinamo je došao u 16. minuti nakon velike greške PSG-ovog vratara, koji si je sam ugurao loptu u mrežu. Ubacio je s desne strane Alijev, a Landreau je pri pokušaju boksanja krivo zahvatio loptu i umjesto od gola, izbio ju u vlastitu mrežu.

Konačan rezultat utakmice postavio je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević u 61. minuti. Izveo je slobodni udarac Alijev s nekih tridesetak metara, njegov prizemni udarac Landreau je uspio zaustaviti, ali i ne ukrotiti, a na odbijenu loptu je najbolje reagirao Vukojević i s ruba peterca zabio svoj drugi gol u Kupu UEFA ove sezone.

I Vukojević i Goran Sabljić odigrali su svih devedeset minuta za kijevski sastav, koji će u polufinalu igrati protiov pobjednika dvoboja između Šahtara iz Donjecka i Marseillea.

Kup Uefa, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Dinamo Kijev - PSG 3:0 (Bangoura 4, Landreau 16-ag, Vukojević 61 / ukupni rezultat 3:0)

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više