VIDEO Wembanyama nadigrao najvećeg rivala i odveo Spurse do senzacionalne pobjede

Foto: Profimedia

VICTOR WEMBANYAMA u direktnom je okršaju s jedinim konkurentom za rookieja godine Chetom Holmgrenom učinio velik korak prema toj nagradi. Nije samo nadigrao rivala nego je i odveo San Antonio Spurse do iznenađujuće pobjede 132:118 nad Oklahoma City Thunderom.

Wembanyama je zabio 28 poena, u koje je ugradio pet trica i sedam pokušaja, skupio 13 skokova, podijelio sedam asistencija, zalijepio pet blokada i ukrao dvije lopte, uz dvije izgubljene. Tako je postao prvi igrač u NBA povijesti s barem 25 poena, 10 skokova te po pet asistencija, blokada i trica na utakmici.

Dva najvažnija highlighta spojio je dvije minute prije kraja kad je zabio tricu za plus devet, a onda blokirao Holmgrena, koji je pokušao uzvratiti.

VIDEO: Arena Sport

I Holmgren je odigrao odličnu utakmicu s 23 poena (šut 8/12), sedam skokova, pet asistencija i jednom blokadom, ali nije imao pravi odgovor na Wembyja. Ni 31 poen Shai Gilgeous-Alexandera ni 26 Jalena Williamsa nisu pomogli Thunderu protiv Spursa, za koje je i Devin Vassell zabio 28 poena.

Koliko je ovo veliko iznenađenje otkriva činjenica da je Spursima ovo tek 12. pobjeda u sezoni i tek druga u veljači, u kojoj su skupili 10 poraza, a donekle im je opravdanje da su prethodnih devet utakmica igrali u gostima. I dalje su uvjerljivo zadnji na Zapadu, s tri pobjede manje od Portlanda. Thunder je imao niz od šest pobjeda, a da je došao do sedme, izjednačio bi se s Minnesotom na samom vrhu Zapada s omjerom 42-17.

Pročitajte više