VIDEO Wolvesi srušili City i omogućili Liverpoolu da skoči na prvo mjesto

Foto: EPA-EFE

WOLVERHAMPTON je u 7. kolu Premier lige iznenađujuće pobijedio Manchester City 2:1 i nanio mu drugi uzastopni poraz nakon što je City preko tjedna izgubio susret Liga kupa od Newcastlea. Liverpool pobjedom kod Tottenhama u večerašnjem derbiju može skočiti na prvo mjesto.

Manchester City je očekivano dominirao čitavu utakmicu, imao veći broj udaraca i posjed lopte, ali su domaćini poveli u 13. minuti kad je Ruben Dias skrenuo loptu u vlastiti gol. Do poluvremena su Foden, Ake i Nunes imali dobre šanse da izjednače, a najveću u nadoknadi poluvremena kad je baš Ruben Dias glavom pucao ravno u golmana.

City je nastavio dominirati u nastavku i nakon jedne dobre šanse Haalanda konačno je izjednačio u 58. minuti kad je Julian Alvarez prekrasno pogodio iz slobodnog udarca. City je dodatno pojačao pritisak i tražio drugi gol te ga je skoro zabio u 64. minuti kad je Dawson na crti izbio loptu.

Dvije minute kasnije domaćini su jurnuli u kontru. Hwang Hee-chan je pucao, ali je njegov udarac bio blokiran. No samo do Cunhe koji mu je opet vratio loptu, a Hwang je ovog puta bio precizniji iako je na liniji Walker skoro glavom zaustavio njegov udarac.

Očekivao se ogroman pritisak Cityja do kraja susreta, ali Guardiolina momčad nije uspjela ozbiljnije ugroziti domaćine. Najbliže izjednačenju City je bio u 94. minuti kad je udarac Kalvina Phillipsa od bloka otišao preko gola.

Pročitajte više