LIGE PETICE

VIDEO Wonderkid i debitant od 45 milijuna eura odveli Liverpool dalje u kupu

Foto: Profimedia

LIVERPOOL je pobjedom na svom terenu protiv Cardiffa (3:1) prošao u osminu finala FA kupa. Jedan od najgorih drugoligaša Championshipa odolijevao je na Anfieldu do 53. minute. Tada je Trent Alexander-Arnold centrirao iz slobodnjaka, a na visini penala Diogo Jota lijepo je glavom zabio za 1:0. TAA-u je to čak 15. asistencija sezone, po čemu je najbolji dodavač u Engleskoj. 

U 68. minuti na 2:0 povisio je Takumi Minamino, ali gol je ni iz čega stvorio Luis Diaz, lijevo krilo koje je prije šest dana došlo iz Porta uz odštetu od 45 milijuna eura. Deset minuta nakon što je debitirao za Liverpool, Diaz je u mrtvom kutu oteo loptu suparničkom braniču, gol-aut crtom krenuo prema golu i onda savršenom povratnom loptom servirao Minaminu gol.

Treći gol Liverpoola postigao je Harvey Elliott u 76. minuti. Desno krilo i čudo od djeteta (18) Redsa zbog ozljede nije igralo još od rujna prošle godine. Sada je ušao kad i Diaz te ubrzo spektakularno zabio prvi gol za Liverpool.

Robertsonov ubačaj s lijeva primio je na suprotnoj strani kaznenog prostora ljevicom i onda, nakon što je sam sebi tako digao loptu, također je lijevom nogom zakucao a da nije pustio da lopta padne na travu. Jedini gol za Cardiff postigao je Colwill u 80. minuti. Liverpool će u osmini final novu domaću utakmicu igrati protiv premierligaša Norwicha.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE LIVERPOOL PROŠAO U FA KUPU

Pročitajte više