Video - Zahuktava se borba za Kup Uefa: Preokreti na Kantridi i Šubićevcu

ČAK DVA dramatična preokreta vidjeli smo na Kantridi i Šubićevcu, gdje su igrale tri momčadi koje se bore za Kup Uefa. U najboljoj situaciji trenutno je Rijeka, koja je pobijedila Slaven Belupo 6:2, te tako preskočila Koprivničane i zauzela treće mjesto na tablici, ali teoretski još ne treba otpisati ni petoplasirani Šibenik, koji su u posljednjih desetak minuta zabili oba gola za slavlje protiv Zagreba rezultatom 2:1.

> Tijek susreta

> Sve golove 28. kola Prve HNL pogledajte na VideoIndexu

Obje su utakmice bolje otvorile gostujuće ekipe. Na Kantridi se krenulo dosta oprezno, niti jedna momčad nije željela pretjerano riskirati, ali nakon što je Slaven Belupo poveo preko Kresingera u 22. minuti, Riječani su se morali otvoriti. Nakon nešto više od pola sata igre Pamić je zabio izjednačujući pogodak Rijeke nakon akcije koju su stvorila braća Sharbini, a bio je to samo uvod u vatromet pogodaka koji je uslijedio.

Nezaustavljiva braća Sharbini

Pred kraj prvog poluvremena Anas i Ahmad još jednom su nadmudrili Koprivničane. Stariji brat Sharbini ušao je u kazneni prostor po desnoj strani i poslao kratku loptu u sredinu prema Anasu, koji je samo gurnuo loptu iza leđa vratara Rodića. U 50. minuti i Ahmad Sharbini upisao se u strijelce, iskoristivši gužvu koja je nastala pred golom nakon nesporazuma braniča Belupa Lapića i Marasa. Neizvjesnost u utakmicu vratio je u 56. minuti Dino Kresinger, koji je iskoristio Jajalovu asistenciju da zabije za 3:2, ali bio je to krajnji domet Slaven Belupa.

U 76. i 79. minuti braća Sharbini upisala su još po jedan pogodak, a posebno impresivan bio je onaj prvi, Anasov, koji je mrežu zatresao nakon što ga je Čejvanović proigrao petom u kaznenom prostoru. Konačni rezultat postavio je u 90. minuti također Anas Sharbini, kojeg je dopalo izvođenje penala nakon što je Lapić igrao rukom u svom šesnaestercu.

Šibenik preokrenuo u zadnjih deset minuta

Jednako dramatično, ali s manje pogodaka, bilo je i na Šubićevcu. Zagreb je poveo nakon 20 minuta igre zahvaljujući grešci u šibenskoj obrani. Vratar Blažević uspio je odbiti loptu koja je ubačena na njegov peterac, ali brže od stopera Šibenika reagirao je Krstanović koji je ugurao loptu u mrežu za 1:0. Taj isti rezultat na semaforu je stajao sve do 81. minute, kad su Šibenčani napokon povezali svoje redove i došli do izjednačenja, a zatim i preokreta.

Zagreb je, naime, u drugom dijelu prepustio Šibenčanima inicijativu, a ležernost im se obila od glavu. Najprije je Bonacin ostao sam u kaznenom prostoru i iz voleja pogodio za 1:1, da bi samo dvije minute kasnije Rodić glavom pogodio za konačnih 2:1. Pobjeda protiv Zagreba Šibenčanima daje barem tračak nade da će se do kraja prvenstva boriti s Rijekom i Belupom za mjesto u Europi.

Ništa novog u borbi za opstanak

Cibalia, Inter i Croatia Sesvete, momčadi s dna tablice koje se bore za ostanak u prvoligaškom društvu, na konto su dodale po jedan bod. Utakmica između Cibalije i Intera u Zaprešiću je završila bez golova i bez pravih šansi, dok su Croatia i Osijek igrali 1:1. Osijek je došao u vodstvo preko Barišića u 15. minuti, a Croatia izjednačila golom Vojnovića u 81. minuti susreta. Sesvećani su i dalje na posljednjem mjestu tablice, za Zadrom zaostaju četiri boda i već su jednom nogom u drugoj ligi.

P.V.
Foto: Željko Šop / CROPIX

Pročitajte više