VIDEO Zaštitari odvajali igrače Grizzliesa od bivše zvijezde NFL-a zbog provokacije

Screenshot: Twitter

LA LAKERSI ostvarili su možda i najvrjedniju pobjedu svoje vrlo razočaravajuće sezone svladavši Memphis Grizzliese 122:121, čime su drugoj momčadi Zapada prekinuli niz od 11 pobjeda. To je Lakersima 21. pobjeda sezone, no i dalje su na tek 13. mjestu konferencije.

Russell Westbrook zabio je 29 poena uz natpolovični šut, LeBron James je s 23 nastavio juriti prema rekordu Kareema Abdul-Jabbara, a Dennis Schröder je u posljednjih 13 sekundi pogodio dva slobodna bacanja, ukrao loptu i zabio uz prekršaj te s ukupno pet poena donio preokret i pobjedu Lakersa.

VIDEO: Arena Sport

No sve je to ostalo u sjeni bizarnog incidenta na isteku prvog poluvremena, u kojem su sudjelovali bivša NFL zvijezda i dugogodišnji NBA analitičar Shannon Sharpe te gotovo cijela momčad Grizzliesa, uključujući i oca njihove glavne zvijezde Ja Moranta.

Provocirao igrača Memphisa

Sve je zakuhao Sharpe, koji godinama zabavlja publiku na FOX TV-u raspravama sa Skipom Baylessom, a toliko je opsjednut LeBronom Jamesom da o njemu redovito govori u prvom licu množine. LeBron je bio i povod ovog sukoba jer je Sharpe, ničim izazvan, na kraju poluvremena doviknuo Dillonu Brooksu da je premalen da zaustavi Jamesa.

Igrač Memphisa uzvratio je Sharpeu, prema kojem su tada krenuli Morant i "tjelohranitelj" Steven Adams, a s druge strane je sa skupinom ljudi bivšoj zvijezdi američkog nogometa prišao i Tee Morant, otac superstara Grizzliesa. Iako se u kratkom vremenu na malom prostoru okupila gomila zvanih i nezvanih, zaštitari su bez problema raščistili gužvu.

VIDEO: Arena Sport

Mlada momčad Grizzliesa još je lani u doigravanju protiv Golden State Warriorsa pokazala da se ne boji ući u rat riječima i gestikulacijama, ali Sharpe tvrdi da je znao da će i ovaj put ostati samo na tome.

Sharpe: Samo pričaju i glumataju

"Ma nisu oni htjeli nikakav sukob, samo pričaju i glumataju, a ja ne volim glumatanje. Sve je počelo s Brooksom. Rekao sam mu da je premalen da čuva LeBrona. On mi je rekao da se jebem, a onda i ja njemu. Krenuo je prema meni, a ja sam mu rekao: Ne želiš probleme.

Onda se niotkuda stvorio Ja i počeo pričati. On definitivno nije želio probleme. Onda je došao njegov otac, ali ni on nije želio probleme. A ja sam želio sve što su mogli dati. Nemojte da vas te budale prevare", rekao je Sharpe nakon utakmice.

Sve je završilo bezbolno, a Sharpe i Tee Morant uskoro su se izgrlili. Ipak, nije jasno hoće li televizijska zvijezda snositi kakve posljedice zbog izazivanja nereda na NBA utakmici, kao što bi ih snosili gledatelji ili igrači.

Pročitajte više