Esport

VIDEO Zbog posljednjeg gola Juventusa nova FIFA djeluje poprilično realno

Foto: EPA-EFE

JUVENTUS je u osmom kolu Serie A slavio s 2:1 protiv Bologne. Cristiano Ronaldo je zabio svoj 701. pogodak za vodstvo, a pobjedu je potvrdio Miralem Pjanić početkom drugog poluvremena nakon cijelog niza neobičnih situacija u i oko šesnaesterca Bologne, zbog čega se FIFA 20 barem na trenutak činila kao realna nogometna simulacija.

I FIFA 20 je, kao i njeni brojni prethodnici, na udaru kritika zbog "scriptinga" i "momentuma" te nerealnih događanja u igri kada se braniči sudaraju, lopta se odbija kao u fliperu i na kraju je protivnički igrač sretno i spretno pospremi u mrežu. Upravo to je na svojoj koži osjetila Bologna u 54. minuti utakmice prije nego što je Miralem Pjanić zabio za 2:1. 

Pogodak je mnoge podsjetio na ono što igrači FIFA-e 20 redovito proživljavaju. Sudaranje braniča u vlastitom kaznenom prostoru, odbijanje lopte uvijek protivničkom igraču i slično, zbog čega često nastradaju i kontroleri. Juventus i Bologna su pokazali da se takve situacije mogu dogoditi na terenu, ali puno češće se događaju u FIFA-i.

Juventus je novom pobjedom ostao neporažen u prvenstvu i drži prvo mjesto s tri boda više od Intera. Bologna je zasjela na 12. mjesto s time da bi nakon što se odigraju ostale utakmice osmog kola mogla pasti i niže.

Pročitajte više