VIDEO Zion Williamson već se opet ozlijedio. Dobio je blokadu pa sletio na stražnjicu

Foto: Profimedia

ZION WILLIAMSON prošlog je tjedna zaigrao u NBA ligi prvi put nakon 17 mjeseci, odnosno oporavka od ozljede stopala zbog koje je propustio prošlu sezonu, a već u trećem nastupu opet se ozlijedio te propustio završnicu susreta koji su njegovi New Orleans Pelicansi iznenađujuće izgubili od Utah Jazza u produžetku (122:121).

Mladi superstar osam minuta prije kraja pojurio je u kontru i vinuo se za još jedno u nizu svojih spektakularnih zakucavanja, ali još spektakularnijom blokadom s leđa ga je zaustavio Utin bek Jordan Clarkson. Zion se uslijed kontakta okrenuo u zraku i aterirao ravno na stražnjicu.

Iako je još kratko ostao na terenu, Williamson je uskoro otišao u svlačionicu, gdje mu je dijagnosticirana kontuzija stražnjeg dijela kuka. Iz predostrožnosti se više nije vraćao u igru, pa iako su Pelicansi bez njega sustigli zaostatak, pali su u dodatnih pet minuta. Polaganjem tri sekunde prije kraja presudio im je Kelly Olynyk, koji je u Jazz stigao iz Detroita u razmjeni za Bojana Bogdanovića.

Olynyk je završio s 20 poena, ali najbolji igrač Jazza bio je hrvatski krvnik s Eurobasketa, Finac Lauri Markkanen s 31 košem i 12 skokova. Pelicanse je predvodio CJ McCollum s 28 poena i 12 asistencija, a Williamson je do ozljede ubacio 25. No osim njega, domaćini su izgubili i svoju drugu zvijezdu Brandona Ingrama, koji je na početku dobio udarac u glavu i izašao zbog mogućeg potresa mozga.

Zion je u četvrtoj NBA sezoni, a odigrao je samo 88 utakmica

I dok se ne očekuje da će ijedan od njih dulje izbivati, svaki Zionov pad doživljava se kao nova potencijalna katastrofa, nakon što je zbog raznih ozljeda u karijeri koja je zagazila u četvrtu NBA sezonu odigrao samo 88 utakmica, samo šest više nego što traje normalna sezona. Ali kad je zdrav, Zion je zvijer koja postiže 25.6 poena uz fantastičnih 60 posto šuta.

U sjeni Zionove nesreće prošla je nova pobjeda Ute, koja je uz Portland, Boston i Milwaukee jedna od četiri neporažene momčadi ove sezone, iako se nakon "rasprodaje" najboljih igrača (Gobert, Mitchell, Bogdanović) od nje očekivalo besramno tankiranje za što bolju priliku da na draftu iduće godine zakapari Victora Wembanyamu.

Pročitajte više