Vidić: Izbačen sam iz stana jer Zvezda nije plaćala najam. Ferguson se lomio oko mene

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

LEGENDARNI srpski nogometaš i bivši kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić gostovao je u emisiji Marija Stanića (Ne)uspjeh prvaka na Arena Sportu. Započeo je govoreći o aktualnostima. Nedavno se kandidirao za predsjednika Srpskog nogometnog saveza, no izgubio je od Dragana Džajića.

"U svakom klubu u kojem sam bio davao sam maksimum. Savezu sam ponudio svoje ime, kontakte koje imam u svijetu, tim koji sam okupio. Ja sam čist. Želio sam pomoći, nisam nimalo uvrijeđen, ali se nadam da će doći vrijeme i za neku novu energiju i promjene. Kada pričamo o nogometu, svi mi imamo društvenu odgovornost prema djeci, mladima, da ih odgojimo i naučimo pravim vrijednostima", započeo je.

Vidić: Izbacili su nas iz stana jer Zvezda nije plaćala stanarinu

"Cijela obitelj i susjedstvo navijaju za Crvenu zvezdu. U jednom sam trenutku imao mogućnost otići u Partizan na probu, ali nisam htio. Želio sam samo u Zvezdu. I ako ne mogu u Zvezdu, rekao sam da neću u Partizan", rekao je o svojim počecima pa nastavio:

"San mi je bio zabiti Partizanu pa otići na tribinu s navijačima i ne vratiti se na teren! Nisam ga ostvario. Istina, zabio sam gol Partizanu, ali na njegovom stadionu i trčao sam prema našim navijačima na drugu stranu te sam se umorio dok sam došao do našega golmana. Problemi u klubu? Izbacili su nas i iz stana jer Zvezda nije plaćala stanarinu."

Govorio o počecima u Manchester Unitedu

"Alex Ferguson me gledao protiv Francuske u Parizu. I kasnije mi je rekao da se lomio, bio je nesiguran i nije mogao vidjeti koliko mogu jer je on igrao s četvoricom otraga, a mi s trojicom i dosta defenzivnije nego Manchester United", otkrio je o prvim kontaktima s Unitedom pa dodao:

"Nakon godine i pol dana me uzeo. Najprije me kontaktirala Aston Villa, onda Liverpool, razgovarao sam s Rafom Benitezom, pa se 3-4 tjedna nismo čuli i tada me nazvao Ferguson i pitao želim li u Manchester. Nisam još znao tako dobro engleski da bih puno razgovarao sa suigračima, ali zanimalo ih je svašta jer nisu puno znali o meni. Bili su vrlo pozitivni, no teško se odmah nametnuti, čak sam u jednom trenutku pomislio da je to prevelik zalogaj za mene."

O Fergusonu kaže: "Uvijek se trudio biti ispred vremena. Kako je rastao klub, tako je rastao i on. Mislim da je ključna stvar što nije sve radio sam, dijelio je odgovornost i na pomoćne trenere i na igrače, davao je povjerenje svima. Spontan je i pozitivan. Još je važnije da je stvarao igrače, radio je na afirmaciji mladih igrača. Nije kupovao tim, stvarao ga je."

Pročitajte više