regija

Vidiću odgovorio potpredsjednik saveza. "Zabio si nam nož u leđa. To nisam očekivao"

Foto: EPA-EFE

BIVŠI kapetan Manchester Uniteda i srpske reprezentacije Nemanja Vidić otvorenim pismom oštro je kritizirao rad srpskog nogometnog saveza.

Razočaran činjenicom da se Srbija nije plasirala na Europsko prvenstvo Vidić je rekao da se problemi u srpskom nogometu vuku već dugo i da nogomet u njegovoj zemlji ovako ne može napredovati.

Dosta više! Imam potrebu reći ono što mi je na srcu i podijeliti svoje razmišljanje s javnosti. Ovaj sustav je destruktivan i kratkoročan. Troši nogometne radnike, pravi nogometaše i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namjerama. Cijeli sustav radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu nogometa. Dozvoljava ljudima, blago rečeno, sa sumnjivim biografijama da zarađuju ogroman novac. Sustav koji smjenjuje trenera koji se plasira na Svjetsko prvenstvo?!", napisao je Vidić i dodao da se djecu uči da je za uspjeh jedino bitno tko im je menadžer.

Nije dugo trebalo da Vidić dobije odgovor, a prvi koji mu je odgovorio je Marko Pantelić, potpredsjednik saveza i Vidićev bivši suigrač iz reprezentacije. Pantelić je objavio priopćenje u kojem je Vidića pozvao da dođe u savez i pomogne u promjenama.

"Zabio si nam nož u leđa"

"Dragi moj Nemanja, malo je nogometaša koji su postigli ono što si ti postigao i koji su imali hrabrosti preuzeti odgovornost na terenu. Nikad nisi oklijevao. Zvali smo te i prije ovog ciklusa da se uključiš u rad saveza, da preuzmeš odgovornosti i da budeš uz neku novu generaciju. Ali, nisi htio. Odbio si svaki prijedlog i odlučio si da, suprotno svojem stavu, ostaneš u sjeni i čekaš. Sad si dočekao trenutak. Puno problema koje spominješ bilo je i kad ti kao reprezentativac nisi uspio otići na velika natjecanja i kad si preuzimao odgovornost i griješio. Nije ni tad bilo sve dobro, ali tad nisi pisao priopćenja. Lako je samo kritizirati iz sjene. Uđi u sistem i pokaži da možeš bolje", napisao je Pantelić i nastavio:

"Što bi se dogodilo da smo na penale prošli Škotsku? Bi li i tad pisao priopćenja? Kažeš da su u savezu ljudi sumnjivih biografija, a pretpostavljam da tu misliš i na mene. Opet te pozivam da dođeš u savez i da kao čovjek čiste i neokaljane biografije kreneš u poboljšavanje nogometa. Iznesi svoj plan. Nekadašnjem kapetanu reprezentacije ne stoji ovakav način komunikacije i zabijanje noža u leđa u ovako teškom trenutku. To od tebe nismo očekivali", napisao je Pantelić.

Pročitajte više