EUROPSKE LIGE

Vidin Bešiktaš izveo nemoguće u borbi za naslov. Sutra im treba čudo iz pakla

Screenshot/Instagram

ERDOGANOV klub Bašakšehirspor na rubu je katastrofe nakon što su jučer odigrali 0:0 kod Sivasspora.

Lider turskog prvenstva već četvrtu utakmicu u nizu ne zna za pobjedu, čime je dozvolio Galatasarayu i Bešiktašu da mu se skroz približe tri kola prije kraja, a u tom razdoblju moraju se odigrati ove utakmice i u cijeloj priči najbolje šanse ima trenutačno drugoplasirani Galatasaray koji sutra od 18 sati dočekuje gradskog rivala.

31. kolo
Galatasaray - Bešiktaš 

33. kolo
Galatasaray - Bašakšehirspor

Standings provided by Sofascore LiveScore

Najmanji istanbulski klub u ovom trojcu dominirao je od jeseni do proljeća, prednost je u odnosu na rivale (posebno na Vidin klub) bila ponekad i dvoznamenkasta, međutim, nisu pobijedili sad već mjesec dana.

Čudesni Vidin Bešiktaš

Sve je počelo porazom od Bešiktaša 13. travnja gdje su čak i vodili s1:0 i držali prvenstvo u rukama, no onda je uslijedio preokret od 2:1.

 

Sljedeće su kolo remizirali kod kuće s Rizesporom da bi šokantno u idućoj utakmici pred svojom publikom izgubili s 2:0 od Göztepea koji se bori za ostanak.

Kulminiralo je jučerašnjim remijem za nastavak krize, a stvar postaje kompliciranija po Bašakšehir time što sutra igraju Galatasaray i Bešiktaš. Domaćin ne zna za ligaški poraz na svom terenu ove sezone.

U slučaju da Galata pobijedi, imat će isti broj bodova kao i Bašakšehirspor, a do kraja ta dva kluba moraju međusobno odigrati.

Vidin Bešiktaš vreba iz prikrajka, jasno da im je sutrašnja pobjeda imperativ ako žele napraviti čudo nakon čega bi morali navijati da Bašakšehirspor ne pobijedi Galatasaray.

Naime, crno-bijeli su zadnji poraz doživjeli 22.12. kod Kasimpase (4:1) i od tada imaju deset pobjeda i tri remija u prvenstvu dok su pobijedili u zadnjih šest ligaških mečeva što im je pomoglo za drastično smanjenje zaostatka za Bašakšehirom.

Galatasaray u najboljoj situaciji

Hrvatski branič igra u sjajnoj formi, izabran je i u momčad sezone prvenstva u kojem je najbolji igrač BiH reprezentativac i član lidera prvenstva, Edin Višća.

Galatasaray bi pak osvojio naslov ako pobijedi sve utakmice do kraja dok Bešiktašu gotovo sve ovisi o sutrašnjem derbiju, a posljednji poraz sutrašnjem domaćinu nanio mu je baš Bešiktaš 2. prosinca 1:0.

Ako se pitate gdje je u cijeloj priči Fenerbahče, drugi najtrofejniji turski klub s 19 naslova prvaka, morat ćete malo spustiti pogled na ljestvici. Igraju najgoru sezonu u klupskoj povijesti...


 

Pročitajte više