Vidoviću istječe posudba. Insajder otkrio što Dinamo planira napraviti s njim

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

GABRIELU VIDOVIĆU (20) na kraju ove sezone istječe posudba u Dinamu te se, prema trenutnom stanju stvari, vraća u Bayern, svoj matični klub. Ipak, talijanski insajder Lorenzo Lepore tvrdi da hrvatski prvak radi na tome da zadrži Vidovića na Maksimiru.

Lepore piše da će Dinamo stupiti u nove pregovore s Bayernom te pokušati dogovoriti novu jednogodišnju posudbu, a pritom ne želi smanjiti i Vidovićevu otkupnu cijenu. Prema ugovoru o trenutno važećoj posudbi, Dinamo ima pravo otkupa za 3.5 milijuna eura, što je iznos koji na Maksimiru ipak ne žele platiti. Kako smo ranije pisali, Bayern je spreman smanjiti taj iznos jer nije pretjerano zainteresiran za Vidovićev povratak.

Proigrao je na novoj poziciji

Vidović se tijekom sezone nije uspio nametnuti kao neprikosnoveni starter, no u završnici sezone Sergej Jakirović pronašao mu je poziciju na kojoj je igrao jako dobro. Vidović je u ofenzivnijim varijantama igrao lijevog beka u sustavu 3-5-2, a s te je pozicije zabio tri važna gola u travnju na Dinamovom putu prema tituli. Ukupno je u 38 nastupa u svim natjecanjima Vidović postigao devet pogodaka i pridodao još tri asistencije.

Tim je izvedbama Vidović uvjerio čelnike Dinama da ga pokušaju zadržati na Maksimiru. Također, Vidoviću se ostaje u Dinamu, suigrači ga jako cijene, a danas je na tržištu jako teško naći tako raznovrsnog igrača za relativno malo novca.

Pročitajte više