SVJETSKO PRVENSTVO 2002.

Talijanske legende se prisjetile gola Hrvatskoj: "Nikad se nisam smijao kao tada"

Foto: Getty Images

U RAZGOVORU na Instagramu talijanske legende Christian Vieri i Filippo Inzaghi prisjetili su se gola Italije protiv Hrvatske na Mundijalu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Italija je povela golom Vierija u 55. minuti, ali je Hrvatska Mirka Jozića golovima Ivice Olića iz 73. te Mikija Rapaića iz 76. preokrenula rezultat i pobijedila u Ibarakiju. 

U samoj završnici Italija je uspjela zabiti, međutim engleski sudac Graham Poll poništio je taj gol zbog Inzaghijevog prekršaja.

Marco Materazzi poslao je dugu loptu prema šesnaestercu Hrvatske, a onda je ona dvaput odskočila te nikog nije dirala na putu u mrežu Stipe Pletikose. Inzaghi je pritom povlačio hrvatskog igrača, nakon čega je Poll svirao faul. 

Pippo je, jasno, pokušao prevariti suca i gol pripisati sebi.

"Bobo, sjećaš se gola Hrvatskoj? Pravio sam se da sam dirao loptu?" upitao je Inzaghi Vierija na što mu je ovaj odgovorio:

"Nikada se nisam toliko smijao kao tada. Ušao si u kazneni prostor kao da trčiš u kontru, lopta je ušla i ti si počeo slaviti. Tek smo u svlačionici vidjeli da nitko nije dirao loptu, a da si ti pritom slavio kao da si zabio gol."

Hrvatska je u trećoj utakmici skupine izgubila od Ekvadora 1:0 te ispala, a Italija i Meksiko prošli su dalje.

Pročitajte više