SUPERVIKEND Klopp čeka Mourinha, ponos Katalonije stiže u Madrid, a Milano dugo nije imao ovako jak derbi

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON ludog završnog tjedna kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, vraćamo se klupskom nogometu, a vikend pred nama je prepun velikih derbija.


Lyon - Monaco, 20:45

Sve počinje večeras okršajem dva bivša prvaka Francuske, Lyona i Monaca.

Monaco je trenutno drugi nakon osam kola s 19 bodova, PSG im bježi tri boda, a Lyon je na razočaravajćem osmom mjestu s 13. U njihova posljednja tri međusobna dvoboja palo je čak 14 golova.

Nakon što su lani osvojili naslov klub iz Kneževine ostao je bez najveće zvijezde Mbappea, a na ovom gostovanju će biti bez njegovog nasljednika ozlijeđenog Stevana Jovetića. Dobra vijest je što je spreman prvi vratar Danijel Subašić i prvi strijelac lige Falcao (12 golova). I Lyon je ostao bez svog glavnog aduta prošle sezone, napadača Lacazettea, ali njegov izostanak nadoknadili su Diaz (6) i Fekir (5 golova).

Rezultati by SofaScore


Liverpool - Manchester United, subota 13:30

Prvi subotnji derbi igra se na Anfieldu već od 13:30. Liverpool dočekuje Manchester United u derbiju najvećih i najuspješnijih engleskih klubova. I Kloppa i Mourinha muče ozljede važnih igrača, "Redsi" su bez Lallane i Manea, a "Crveni vragovi" bez Fellainija, Pogbe, Roja, Carricka...

United je neporažen u deset posljednjih utakmica (9 pobjeda i remi sa Stokeom), a u posljednja tri susreta nisu primili gol. S druge strane, Liverpool ima dva remija u nizu (u gostima kod Newcastlea i Spartak Moskve), a u posljednjih sedam utakmica imaju samo jednu pobjedu i drže tek sedmo mjesto. Manchester United ima šest bodova više, s 19 je izjednačen na vrhu s gradskim rivalom.

Rezultati by SofaScore


Atletico Madrid - Barcelona, subota 20:45

Subota je dan derbija i u Španjolskoj, gdje već od 13 sati igraju Ahtletic Bilbao i Sevilla, trenutno drugoplasirana momčad La Lige koja za Barcom zaostaje pet bodova.

Barcelona u večernjem terminu gostuje kod madridskog Atletica koji ima šest bodova manje na četvrtom mjestu, i bod više od Reala. Niz prvenstvenih pobjeda Atletica prekinut je u prošlom kolu kod Leganesa (0:0), a za ovu utakmicu upitan je jedan od rijetkih koji zna kako zaustaviti Messija, Filipe Luis. Barca je bez Dembela i Rafinhe, a upitan je Iniesta. Messi se vraća u momčad nakon hat-tricka za Argentinu dok je Suarez ovog tjedna utrpao dva gola za Urugvaj. Barca i Atletico su, uz Valenciju, jedine neporažene momčadi La Lige.

Nešto ranije Real Madrid će odraditi mali madridski derbi u gostima kod Getafea, ali bez Balea, Carvajala, Kovačića, Benzeme, Hernandeza, Navasa, a možda i Kroosa, neće imati lak posao.

Rezultati by SofaScore


Tri derbija u Serie A


I u Italiji će biti pakleno. Prvak Juventus u subotu od 18 sati dočekuje Lazio, koji ima problema s izostancima, ali igra u velikoj formi i trenutno je četvrti. Juve ima tri boda više, ali na vrhu im Napoli bježi dva boda. "Bianconeri" još nisu poraženi ove sezone, dok je Lazio izgubio samo od trenutno najbolje momčadi lige.


Napoli će prvo mjesto braniti u subotu od 20:45 baš u Rimu, kod Rome koja ima pet pobjeda i poraz od Intera, a slavili su u posljednje četiri utakmice. Napoli je jedina stopostotna momčad sa sedam pobjeda, imaju najefkasniji napad, primili su pet golova i s pravom se nadaju da je ovo sezona u kojoj će vratiti titulu po Vezuv.

Dan kasnije, u nedjelju od 20:45, igra se poslastica kola u Milanu. Inter dočekuje najvećeg rivala, a Milan stiže sa sedam bodova zaostatka nakon katastrofalnog ulaska u sezonu. Ljetos su na pojačanja potrošili čak 200 milijuna eura, ali već do prvih jesenskih kiša razočarali navijače s tri poraza u posljednjih pet susreta (gol razlika 10:10). Inter je neporažen s jednim remijem, no dugo milanski klubovi nisu bili ovako barem igrački jaki i nema sumnje da nas čeka sjajna utakmica. Trebao bi to biti i veliki hrvatski okršaj bivših hajdukovaca, Ivana Perišića i Nikole Kalinića, dok je Marcelo Brozović ozlijeđen.

Rezultati by SofaScore


Navijački derbi u Bundesligi

Najpopularniji njemački klub Borussia Dortmund u 8. kolu Bundeslige dočekuje RB Leipzig, a očekuje se izrazito neprijateljska atmosfera na tribinama.


Borussijini navijači prošle sezone su zaratili s Leipzigom, koji je na krilima svog sponzora Red Bulla protresao cijelu ligu, a i ovog vikenda najavljuju protest protiv najomraženijeg njemačkog kluba. Dortmund je nakon sedam utakmica vodeći sa 19 bodova, Bayern zaostaje čak pet, a Leipzig je četvrti s 13 bodova. Lani su u međusobnim sudarima obje momčadi upisale po pobjedu 1:0.
 

Rezultati by SofaScore


Derbiji u Zagrebu i Puli

Uzbuđenja će biti i u Prvoj HNL. Večeras će kolo otvoriti Rudeš i Lokomotiva malim zagrebačkim derbijem u Kranjčevićevoj. Rudešani traže tek drugu pobjedu u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni dok je Lokomotiva u sigurnoj sredini ljestvice i neporažena u posljednja četiri kola.

Subota donosi veliki derbi Istre i Kvarnera. Rijeka gostuje u Puli kod najgore momčadi lige. Istra 1961 ima samo jednu pobjedu i šest bodova, a jedan su oteli i Dinamu u pretprošlom kolu. Dok se Istra muči s preživljavanjem, a igrači mjesecima nisu primili plaću, stiže im nabrijana Rijeka koja hvata zalet za drugi europski dvoboj ove jeseni, koji je na rasporedu sljedećeg tjedna.

Istra nije pobijedila Rijeku još od 2013. godine, a od tada su samo triput u dvadeset utakmica izbjegli poraz.

Subotnji program domaćeg prvenstva zatvorit će pravi derbi na Maksimiru između Dinama i Osijeka, koji za "modrima" već zaostaje devet bodova ali su im u posljednjih godinu dana uzeli čak četiri boda. Nakon sjajnih predstava u Europi, Osječani su u prvenstvu popustili i uz iznenađujući poraz od Cibalije upisali i pet remija, dok Dinamo s devet pobjeda i dva remija uvjerljivo drži prvo mjesto s četiri boda više od Rijeke.

Rezultati by SofaScore


 

 

 

 

Pročitajte više