europa liga

VILLARREAL - DINAMO 2:1 Dinamo porazom završio povijesnu europsku sezonu

Foto: Index, Epa

DINAMO je ispao iz Europe. U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europa lige Modri su izgubili od Villarreala 2:1 i ostali bez plasmana među četiri najbolje momčadi ovog natjecanja. Villarreal je slavio i u prvoj utakmici na Maksimiru s 1:0.

Za Villarreal su bili strijelci Alcacer u 34. i Moreno u 42. minuti. Za Dinamo je zabio Oršić u 74. minuti.

Dinamo na Madrigalu nije imao nikakve šanse. Od samog početka domaćin je držao sve konce igre u svojim nogama i u ovih 90 minuta vidjela se sva razlika u klasi između ove dvije momčadi.

Villarreal je pokazao da je druga dimenzija za Dinamo 

U prvih 45 minuta Modri praktički nisu mogli izaći sa svoje polovice, dok je Villarreal rutinski kroz posjed i točne pasove tražio rupe u obrani hrvatskog prvaka.

U prvih dvadesetak minuta inicijativa domaćih nije dala ploda, a onda u 24. minuti prva prava šansa. Nakon ubačaja iz kuta i nakon gužve na drugoj vratnici večeras sjajni Chukuweze iz voleja je zatresao vratnicu.

Dinamovci se bunili za prvi gol koji je priznao VAR

Bio je to samo uvod u nevolje koje su tek čekale Dinamo. Igrala se 34. minuta kad je Villarreal poveo. Parejo je pokrenuo brzu akciju, dodao je Morenu, a ovaj produžio na bok za Chukuwezea koji je ubacio u sredinu gdje je Alcacer iz blizine zabio. Bila je dvojba je li Chukuweze bio u zaleđu, ali nakon VAR intervencije gol je priznat. 

Samo sedam minuta kasnije Dinamo je primio i drugi gol. Nakon gužve u šesnaestercu Modrih, lopta se odbila do bloka i sretno došla do Morena. Napadač Villarreala driblingom je prevario jednog igrača Dinama, a onda u padu pospremio loptu u mrežu. 

Dinamo je umalo smanjio na početku drugog dijela. Majer je ukrao jednu loptu i izašao sam malo iskosa na Rullija. Mogao je zabiti, ali je tražio Petkovića. Golman domaćih je sjajno ušao u dodavanje i zaustavio čisti gol. Odmah potom je Oršić odlično tukao iz daljine, ali lopta je prohujala pokraj vratnice. 

Livaković spašavao Modre, a onda je Oršić zabio i umalo utakmicu uveo u dramu

U 60. minuti Chukuweze je imao zicer, ali je promašio fantastičnu šansu za 3:0. u 65. minuti Oršić je imao dobru šansu nakon odličnog proigravanja Gvardiola, a samo dvije minute kasnije Livaković je spasio Dinamo težeg potopa. Pedraza je pobjegao Stojanoviću, ubacio na 14 metara, odakle Moreno tuče pod gredu, a Livaković sjajnom obranom refleksno skida. 

U 74. je Dinamo uspio smanjiti. Sve je počelo od Ademija koji je dugo čuvao i gradio loptu, onda ju je dodao Petkoviću u 16 metara, a napadač Dinama petom sjajno proigrava Oršića koji zabija za 1:2. 

Samo minutu kasnije Chukuweze je udarcem sa 16 metara pogodio večeras svoju drugu vratnicu. Isti igrač je sjajno tukao u 80. minuti, ali Livaković vrhunskom paradom i to brani.

U 88. minuti Oršić je imao idealnu situaciju iz slobodnjaka sa 16 metara, ali je tukao visoko preko vrata. Dinamo je do kraja dao sve u napad, pokušao je zakomplicirati situaciju i stvoriti dramu, ali do gola nije mogao. 

VILLARREAL - DINAMO 2:1 (Alcacer 36', Moreno 42' / Oršić 74')

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza - Parejo, Capoue, Trigueros - Moreno, Alcacer, Chukuweze

DINAMO: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile, Gvardiol - Ademi, Jakić - Ivanušec, Majer, Oršić - Petković

Pročitajte više