Villarreal s pet golova održao lekciju nizozemskom prvaku

VILLARREAL je na Madrigalu s pet pogotka pregazio prvaka Nizozemske, tako se praktično već plasiravši u polufinale Europa lige. Golove su zabili dvostruki strijelac Nilmar, Rossi, Valero i Marchena. Samo četiri dana nakon domaćeg poraza u Primeri od Barcelone, za kojeg su mnogi smatrali da bi mogao narušiti moral Žute podmornice, igrači Juana Carlos Garrida priredili su svojim navijačima pravi spektakl.

Sam početak utakmice pak ni u kom slučaju nije nagoviještao takav rasplet. Nizozemska momčad, koja je ove sezone sjajno gurala u europskim natjecanjima, izbacivši elitne ruske klubova, dominirala je u uvodnim minutama, a domaća momčad gotovo da nije postojala na sredini terena. No kada je praktički iz ničega pao prvi gol, Nizozemci su se raspali. U 22. minuti iz kornera je ubacio Borja Valero, glavom je prenio Musacchio, a sa pet metara loptu je u gol ubacio Marchena.

Tri gola Villarreala u 23 minute

Samo 12 minuta kasnije mogao je Villarreal povećati prednost kada je Nilmar sam izašao pred Mihaylova, odlično potkopao loptu, ali se ona zaustavila na vratnici. Bio je to znak igračima Michela Pred`hommea da se još više povuku na svoju polovicu i pokušaju do poluvremena zadržati gol minusa. No kao i puno puta ove sezone, u finišu su zabljesnuli Španjolci. U samo dvije minute zabili su dva gola. Prvo je u 43. minuti sjajno Soriano gurnuo dubinsku loptu za Borja Valeru, koji oči u oči s Mihalyovom nije promašio, da bi dvije minute kasnije nakon pogreške obrane Nilmar glavom zabio za 3:0.

Rossijeva ljepotica večeri

U nastavku se slika nije promijenila, dapače. Nizozemska momčad uglavnom je statirala, a domaći igrači prijetili su sa svih strana. Možda najljepši trenutak utakmice dogodio se u 55. minuti kada je Rossi primio jednu dubinsku loptu i sa 20 metara ljevicom precizno pogodio gornji desni kut bugarskog vratara. Točku na i ove briljantne predstave Španjolaca, koji su tako najavili kandidaturu za osvajača Europa lige, stavio je svojim drugim pogotkom Nilmar. Nakon sjajne kombinacije Garridovih pulena Brazilac je pogodio s ruba kaznenog prostora.

Jankov gol kao tračak nade

Tračak nade nizozemskom prvaku dao je austrijski golgeter Marc Janko, koji je iskoristio dekoncentriranost obrane i u 90. minuti nakon ubačaja Wisgerhorfa zabio za konačnih 5:1. Nema sumnje da Villarrealu neće biti lako u Enschedeu, gdje su ove sezone posrtale velike momčadi, međutim bilo kakve teorije o preokretu sasvim su neosnovane. Žuta podmornica igra odličan nogomet i s pravom se može nadati finalnoj utakmici u Dublinu. Da ovo stvarno nije bila večer Nizozemaca potvrdio je i PSV, koji je istim rezultatom poražen u Lisabonu.

Pročitajte više