Vinicius s leđa udario Laportea. Pogledajte kako ga je Španjolac ismijao objavom

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKA i Brazil odigrali su 3:3 u prijateljskoj utakmici na Santiagu Bernabeuu. Španjolska je povela 2:0 golovima Rodrija u 12. minuti iz penala te Danija Olma u 36., a Brazil je preko Rodryga pogodio za 2:1. Brazilsko čudo Endrick zabio je u 50. za izjednačenje, a Rodri je iz novog penala u 87. donio vodstvo Španjolcima.

Vinicius plakao na presici

Ipak, Lucas Paqueta u 97. pogađa iz penala za konačnih 3:3. U ovoj utakmici Brazilce je kao kapetan predvodio Vinicius Junior (23), koji je igrao do 71. minute, kada ga je zamijenio Douglas Luiz. Vinicius je plakao na presici uoči utakmice nakon pitanja o rasizmu te rekao da on samo želi igrati nogomet.

Odgurnuo Laportea

No svejedno je upao u nove probleme. Naime, imao je okršaj sa španjolskim stoperom Aymericom Laporteom (29). U jednom trenutku Vinicius je prišao Laporteu s leđa i malo ga udario, a Laporte ga je potom odgurnuo. Taj je Viniciusov potez postao materijal za sprdnju na društvenim mrežama, a fanovi su pisali: "On želi samo igrati nogomet."

Laporte mu odgovorio

Sve to došlo je i do Laportea, Brozovićevog suigrača u Al Nassru, koji je podijelio video i napisao: "A možda je samo želio plesati?" Time Laporte ismijava Viniciusa, kojem su mnogi zamjerali što pogotke proslavlja brazilskim plesom. Za mnoge taj ples predstavlja ponižavanje protivnika.

Pročitajte više