Virus poharao nizozemsku reprezentaciju. Petorica otpala za utakmicu s Francuskom

Foto: EPA

PETORICA nizozemskih reprezentativaca zaraženih virusom, uključujući Codyja Gakpa, napustila su trening momčadi u četvrtak i propustit će prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024. protiv Francuske. Osim Gakpa (Liverpool), za utakmicu protiv Francuske, koja se igra sutra, otpali su i braniči Matthijs de Ligt (Bayern) i Sven Botman (Newcastle United), vratar Bart Verbruggen (Anderlecht), kao i Joey Veerman (PSV Eindhoven), koji je bio pozvan da zamijeni ozlijeđenog Frenkieja de Jonga.

Nizozemski izbornik Ronald Koeman, koji je na klupi naslijedio Louisa van Gaala, stoga je pozvao tri zamjene: Ryana Gravenbercha (Bayern), Kjell Scherpena (Vitesse) i Stefana de Vrija (Inter), navodi KNVB dodajući da je u pitanju "virusna infekcija", zbog koje petorica igrača ne mogu nastupiti. 

Nizozemska reprezentacija tako će imati 23 igrača umjesto 25. "Nakon utakmice s Francuskom sastav selekcije će biti revidiran", poručili su iz saveza. Sutra je na rasporedu utakmica protiv Francuske, a u ponedjeljak protiv Gibraltara. Nizozemska je ovaj tjedan, osim De Jonga, izgubila i napadača Stevena Bergwijna, koji je ozlijedio koljeno.

Pročitajte više