LIGE PETICE

Višća panenkom spasio Erdoganov klub poraza. Slijedi luda trka za titulu

Foto: Screenshot

SPREMA se prava ludnica u Turskoj. Zapravo u Istanbulu. Vodeći Bašakšehir imao je u jednom trenutku osam bodova više od Galatasaraya i činilo se da su svi uvjeti na putu do prvog naslova prvaka u klupskoj povijesti bili zadovoljeni. Međutim, klub iza kojeg stoji predsjednik Recep Tayyip Erdogan jedva je danas uspio stići do remija 1:1 kod kuće protiv Rizespora pa pet kola prije kraja ima svega tri boda više od Galatasaraya kojem gostuje u pretposljednjem kolu.

Gosti su šokirali lidera u 62. minuti preko Muriqija, ali su ostali bez pobjede u 96. minuti utakmice. Veznjak Cagiran neoprezno je povukao za dres Tekdemira i srušio ga u šesnaestercu, iako je igrač domaćih bio okrenut leđima golu.

Sudac je dosudio kontroverzni penal, a Višća majstorskom panenkom zabio za 1:1 i spasio svoju momčad šokantnog poraza.

Tako je sada razlika svega tri boda, a Galatasaray bi pobjedom u pretposljednjem kolu pred svojim navijačima preuzeo prvo mjesto jer bi u slučaju istog broja bodova bio bolji u međusobnom duelu (prvi meč završen 1:1), a trenutačno ima i bolju gol-razliku - +33 u odnosu na Bašakšehirovih +29. 

No ni to nije sve. U cijelu priču mogao bi se uključiti i Bešiktaš koji drži treće mjesto. Crno-bijeli u ponedjeljak (19 sati) gostuju Sivassporu i u slučaju pobjede prići će Galati na tri, a Bašakšehiru na šest bodova. Bešiktaš u 31. kolu gostuje Galatasarayu i ako pobijedi, izjednačit će se s njim na drugoj poziciji, a u slučaju da izdrži do pretposljednjeg kola i dočeka najprije jedan poraz Bašakšehira, a potom i slavlje Galate protiv lidera, sve tri momčadi mogle bi u posljednje kolo ući s istim brojem bodova! 

Bašakšehir, za koji igraju neka zaboravljena imena poput Gaela Clichyja, Robinha, Emrea Belozoglua, Emmanuela Adebayora, Arde Turana ili Gokhana Inlera, samo je jednom pobijedio u posljednje četiri utakmice.

S druge strane, Galatasaray je u odličnoj formi i ne zna za poraz u posljednjih 15 prvenstvenih utakmica (10 pobjeda i pet remija), kao i Bešiktaš koji je u posljednjih 11 mečeva upisao osam pobjeda uz tri remija.

Dakle, pobijedi li Bešiktaš u gostima Galatasaray, zatim Galata sruši Bašakšehir, a lider pritom negdje prospe još tri boda, što ne bi bilo nemoguće jer se u posljednje vrijeme muči, eto u posljednjem kolu prave ludnice. No i bez Bešiktaša u toj trci Erdoganov klub čeka pravi pakao stadiona Turk Telekom kolo prije kraja. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više