Više nije šala: Maksimir neće dobiti Uefinu dozvolu za odigravanje utakmica Lige prvaka

DIREKTOR Dinama Damir Vrbanović zvučao je dramatično kada je za SN izjavio: "Morat ćemo tražiti alternativni stadion. To je sad vrlo izgledno. Bit će to težak šamar Hrvatskoj, Zagrebu i Dinamu! Makar, mi smo tu nevini, zna se tko je vlasnik stadiona."

Prijetili li Dinamu zaista deložacija? Na maksimirsku rugobicu, naime, u lipnju stižu Uefini inspektori koji će odlučiti mogu li se na toj ruševini igrati utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka ili ne. Do sada se Modrima svaki put gledalo kroz prste, a licenca se dobivala na račun poznanstava i veza. Ovaj put, objašnjava Vrbanović, neće biti ustupaka. Uefa je postrožila kriterije.

Mi smo neke konkretnije odgovore pokušali dobiti od direktora stadiona Miljenka Sakomana.

"Sve što je gospodin Vrbanović rekao je istina. Potpuno se slažem s njim. Vrlo je vjerojatno da nećemo dobiti licencu koja se ranijih godina dobivala na lijepe oči", izjavio je Sakoman za Index.

"Ništa nije riješeno"

Problemi su svi oni koji su uvijek postojali, jedino je pitanje rasvjete riješeno.

"Ne znam gdje bih počeo. Većina stvari ne zadovoljava standarde. Reflektori su zamijenjeni i sada imamo rasvjetu od 1.600 luksa, što je i više nego zadovoljavajuće. No, ostali su stari problemi. Sanitarni čvorovi ne funkcioniraju već više od dvije godine. Na sjevernoj tribini fali oko 700 stolica. Kada Uefa dođe, sve stolice moraju biti na broju", objašnjava Sakoman i zaključuje:

"U posljednjih nekoliko godina ništa se nije pokrenulo. Dapače, sve je isto i još malo gore."

Na pitanje koliko košta rješavanje problema do stadija da bi Uefa mogla dati zeleno svjetlo, Sakoman odgovara:

"Zaista ne znam. Nemam brojke."

Pročitajte više