VIŠE OD 30 TISUĆA KUNA MJESEČNO Igrači u NBA esport ligi imat će uvjete iz snova

Foto: NBA
 
U SVIBNJU će početi prva sezona NBA 2K League u kojoj će 17 klubova iz NBA lige imati svoje predstavnike. Šestomjesečna sezona sastojat će se od četiri turnira i ukupnog nagradnog fonda od milijun dolara, a igrači će primiti plaću između 200 i 215 tisuća kuna, uz sve druge beneficije.
 
>>Ovih 17 klubova natjecat će se u virtualnoj inačici NBA lige
 
Šestomjesečni ugovor, skoro šest tisuća dolara mjesečne plaće, pokriveno zdravstveno osiguranje, plaćeni troškovi smještaja, hrane i putovanja, a sve to za natjecanje u  NBA 2K League, esport inačici NBA lige. Po mnogima uvjetima posla iz snova, a uz sve to još se i natječete u svojoj omiljenoj videoigri NBA 2K18.
 
NBA 2K League počinje u svibnju, a u prvoj sezoni sudjelovat će 17 klubova iz lige. Ukupni nagradni fond za četiri turnira u prvoj sezoni iznosi milijun dolara, od čega je najveći dio predviđen za onaj posljednji, nakon kojeg ćemo saznati pobjednike prve sezone.  
 
17 klubova će svojih šest igrača birati na draftu, na temelju rezultata u NBA 2K League Combine, druge faze kvalifikacija za NBA 2K League. Igrači izabrani u prvom krugu imat će osnovnu plaću od 35 tisuća dolara za prvu sezonu, a najniža moguća plaća za igrače u natjecanju je 32 tisuće dolara. Igrači će preseliti u grad kluba koje će predstavljati, a osim smještaja, pokriveni su im troškovi putovanja, kao i hrana. Uz brojne beneficije plaćeno im je i zdravstveno osiguranje. Mnogi mladi su otišli iz Hrvatske i za puno lošije uvjete.
 

 
Ovdje se radi samo o osnovnim primanjima koje klubovi moraju ispoštovati prema svojim igračima, a hoće li u ugovori biti kakve klauzule i bonusi, to ćemo još vidjeti. Naravno, tu su i sponzori koji bi mogli dodatno pojačati primanja igrača. Kako se radi o potpuno novoj esport ligi, primanja su više nego korektna, a bogatim klubovima NBA lige takvi troškovi ne predstavljaju probleme.
 
Međutim, profesionalni gejmeri u Americi zarađuju i višestruko više. Prema dostupnim informacijama među najbolje plaćenima su League of Legends igrači američke organizacije Team SoloMid, a pričamo o desecima tisuća dolara. 
 
NBA 2K18 jedna je od najpopularnijih sportskih igara u Americi, tako da interesa za ovakvim natjecanjem neće nedostajati. Dodamo li tome da prema demografskim istraživanjima sportske publike u SAD-u, NBA u prosjeku ima najmlađe gledatelje, esport inačicu lige očekuje svijetla budućnost.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više