Više od 85.000 ljudi odgovorilo je na pitanje treba li Dalić otići. Ovo je rezultat

Foto: Nick Potts/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija porazima od Turske (0:1 u Osijeku) i Walesa (1:2 u Cardiffu) umanjila je svoje šanse da se izravno plasira na Europsko prvenstvo u Njemačku sljedeće godine. Prije tih 180 minuta Hrvatska je zauzimala vodeću poziciju kvalifikacijske skupine D, a sad je treća i prijete joj dodatne kvalifikacije za plasman na Euro.

Istina je da ovisno o raspletu posljednje dvije utakmice Hrvatska i dalje može biti čak i prva na ljestvici, no momčad je razočarala u ključnim utakmicama i umjesto da potvrdi plasman na Euro, ona ga je kompromitirala.

Iako za njega postoje neke olakotne okolnosti - poput izostanka niza dokazanih reprezentativaca kao što su Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Mislav Oršić i Luka Ivanušec, Bruno Petković bio je tek djelomično spreman za Tursku i otpušten kući zbog ozljede prije Walesa, a Marko Livaja napustio reprezentaciju pred ovaj kvalifikacijski ciklus - izbornik Zlatko Dalić je krivnju zbog poraza u obje utakmice preuzeo na sebe.

51 posto za ostanak, 49 posto za Dalićev odlazak

Dojam iz te dvije utakmice je da ekipa nije bila dobro pripremljena, a da on nije znao povući potez kojim bi je razbudio u trenucima njenog pada ili pogoditi s izmjenom koja bi donijela ključne bodove. Taj dojam preslikan je bio u pitanje "Treba li Zlatko Dalić napustiti klupu reprezentacije?", koje smo vam postavili u anketi nakon poraza od Walesa, oko ponoći.

Otprilike do podneva u anketi je glasalo više od 85.000 ljudi. Za opciju Dalićeva ostanka izjasnilo se njih 51 posto, a ostatak smatra da bi Dalić trebao otići s mjesta izbornika hrvatske reprezentaciju koju je doveo do srebra na Svjetskom prvenstvu 2018., bronce na Svjetskom prvenstvu 2022. i finala Lige nacija prošle godine.

Pročitajte više