Više sreće nego kvalitete: Srbija iščupala finale nakon produžetaka sa Mađarskom

Srbija je u finalu. Nakon teške i utakmice protiv Mađarske u kojoj su srpski vaterpolisti gubili većinu utakmice, "delfini" su preko produžetaka, ipak, ostvarili priželjkivani cilj, finale. Utakmica se svojom atraktivnošću i napetošću može svrstati među najbolje utakmice na turniru, što se ne može reći za igru Srbije, koja je do treće četvrtine bila nadigrana.

Iako su skoro pa cijeli susret gubili, srpski vaterpolisti su do prvog priključenja došli golovima Prlainovića i Filipovića u zadnjoj četvrtini utakmice. I kada se mislilo da će Mađari otići u finale, na scenu je stupio Aleksić, koji je pogotkom pred kraj susreta izjednačio rezultat, i odveo utakmicu u neizvjesnost. Mađari nakon Aleksićeva pogotka nisu uspjeli realizirati zadnji napad i produžeci su mogli započeti.

U produžecima su, pak, Mađari ostali bez snage za borbu. Filipović je u prvom napadu prvog produžetka odveo Srbiju u drugo vodstvo na utakmici nakon 1:0. Danijel Varga uzvraća i vraća utakmicu u egal pogotkom za 14:14, no u posljednjoj minuti Mitrović zabija za 15:14, i odvodi Srbiju u finale.

Srbija je tako ušla u finale gdje im se pruža prilika da ponove uspjeh iz Rima, 2009. godine, gdje su postali svjetski prvaci.

Crna Gora izgubila od Španjolske u borbi za plasman od 5.do 8. mjesta

Vaterpolska reprezentacija Crne Gore izgubila je od Španjolske rezultatom 9:10. Španjolci su cijelo vrijeme utakmicu držali pod kontrolom, i nisu dozvolili "ajkulama" da se približe izjednačenju.

Jedinu šansu za povratak Crna Gora je propustila sredinom zadnje četvrtine kada su došli na samo jedan gol razlike. No, nakon pogotka Janovića za 8:9 i obrane Šefika, Crna Gora promašuje, a Garcia u sljedećem napadu razbija sve nade "ajkula" golom za 8:10. Radović 43 sekunde prije kraja postavlja konačan rezultat 9:10.

Crna Gora igrat će u nedjelju protiv Njemačke za 7. mjesto.

Pročitajte više