KONFERENCIJSKA LIGA

Vitesse svladao Muru i preskočio Tottenham. Još ne zna putuje li u nokaut-fazu KL-a

Foto: Guliver Image

NAKON Rome, LASK-a, Genta, AZ-a, Feyenoorda, Kopenhagena i Rennesa, i nogometaši Basela osigurali su direktni plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Basel i Qarabag su bili sigurni sudionici proljeća u Konferencijskoj ligi i prije posljednjeg kola skupine H, a u međusobnom susretu na St. Jakob Parku, koji je vodio Fran Jović, odlučili su o pobjedniku skupine. Susret su dočekali s po 11 bodova, a Basel je pobjedom 3:0 osigurao prvo mjesto. Golove za švicarski sastav zabili su Cabral (33'), Kasumi (62') i Ndoye (74').

Vitesse čeka ishod odgođene utakmice Tottenhama i Rennesa

U skupini E Feyenoord je i prije posljednjeg kola osigurao prvo mjesto, dok je Maccabi bio bez izgleda za prolaz. U drugom susretu Union i Slavija su u Berlinu igrali za drugo mjesto, a domaćinu je igrala samo pobjeda. Na koncu je završilo 1:1. Česi su poveli u 50. minuti golom Schranza, a izjednačio je Kruse u 64. minuti.

U skupini G Rennes je osigurao prvo mjesto, a ogled posljednjeg kola protiv Tottenhama je odgođen zbog većeg broja zaraženih koronavirusom u engleskoj momčadi.

Pronalaženje novog datuma za utakmicu bit će problem za UEFA-u s obzirom na to da Tottenham u rasporedu ima šest utakmica na svom terenu do 28. prosinca. Sve utakmice grupne faze europskih natjecanja moraju biti odigrane do kraja 2021. godine.

U drugom susretu Vitesse je pobijedio Muru 3:1. Buitink (4'), Openda (35'), Huisman (40') su zabili za Nizozemce, a Maroša (82') za goste.

Ovom pobjedom Vitesse je preskočio Tottenham, a hoće li mu to biti dovoljno za prolaz doznat će se kada Rennes i Spursi odigraju odgođenu utakmicu.

Marin Karamarko je igrao cijeli susret za goste, Luka Bobičanec je ušao u igru u 73. minuti, dok Mihael Klepač i Matko Obradović nisu nastupili.

Skupina E

Skupina F

Skupina G

Skupina H

Pročitajte više