Jugaši slave veliki naslov: U Europi nam nema ravnih

Foto: VK Jug

TRENER dubrovačkog Juga Vjeko Kobešćak bio je u dvorani gotovo sat vremena uoči početka velikog finala vaterpolske Lige prvaka. Znao je da je nakon prolaska najskuplje momčadi u povijesti vaterpola, PRO Recca, povijesna pobjeda neće značiti ništa, ako ne obavi posao do kraja i pobijedi i Olympiakos. No po završetku utakmice i on se opustio.

"Perfektan kraj perfektne sezone. Osvojili smo sva četiri trofeja, svaki na drugačiji način i dokazali kako smo najbolja momčad ove godine u Europi," rekao je presretni Kobešćak za službenu kluspku stranicu nakon velike pobjede u Budimpešti.



Nakon Perroneovog gola za 6:4 iz peterca, znao je da je osvojio titulu, najprije je zagrlio svog prvog suradnika, Milu Smodlaku, potom igrače na klupi i na koncu proslavio s dvojicom igrača koji nisu zaigrali, Markom Bautovićem i Pavom Markovićem, a nakon zadnjeg sučevog zvižduka svi su, kako to i priliči po osvajanju trofeja u vaterpolu, poskakali u bazen.

"Ostvarili smo čudesan uspjeh jer ni smo očekivali kako ćemo osvojiti sva četiri trofeja. Nisam ovo mogao ni sanjati, ali gazili smo naše protivnike na prekrasan način," rekao je Kobešćak pa nastavio zahvaljivati svojim najbližim suradnicima.

"Veliko hvala igračima, mom stožeru, klubu koji sve ovo drži i naravno navijačima, koji su bili s nama i koji su, vjerujem, još sretniji od nas," zaključio je Kobešćak.

"Ovo je čudesno, nitko prije nas nije postigao ovakav uspjeh. Osvojili smo titulu izvan Grada. Ovo je strašno i još nismo svjesni što smo napravili. Odigrali smo 150 posto, zasluženo slavili, ostavili smo srce u bazenu protiv ekipe koja cijelu sezonu nije izgubila utakmicu, to dovoljno govori," rekao je Marko Bijač, najbolji golman Final sixa.

"Bilo je strašno. Cijeli turnir smo imali odličnu obranu, a znali smo da možemo zabiti puno golova. Znali smo da imamo šansu ako bude što manje golova. Primili smo samo četiri gola. Svi smo bili sjajni, ali Marko Bijač… On je bio najbolji!," pohvalio je svog kolegu Xavi Garcija.

Totalno sam bez komentara, ovo je neopisivo. Nisam još svjestan. Ušli smo u klupsku povijest. Možda tek za koji dan budem svjestan," rekao je Hrvoje Benić.

"Odigrali smo vrhunsku obranu na čelu s Markom Bijačem. U napadu nismo neke stvari realizirati, ali smo primili samo četiri gola. Tri utakmice u tri dana, trebalo je to preživjeti," otkrio je svoje emocije Josip Benić.


 

Pročitajte više